Rukomet

Hrvatski Maribor Špelića, Pešića, Tarabochije i Svaline protiv Frisch Auf Göppingena

Damir Žbulj • srijeda, 27.03.2013.
Hrvatski Maribor Špelića, Pešića, Tarabochije i Svaline protiv Frisch Auf Göppingena

Nakon održanog ždrijeba četvrtine finala EHF Lige prvaka, održan je i ždrijeb u natjecanju iste faze natjecanja u Kupu EHF-a, drugog po jačini takmičenja europskog rukometa. Kako je Nantesu kao domaćinu i organizatoru završnog turnira omogućeno da bez borbe sudjeluje na tom Final Fouru, četiri prvoplasirane i dvije najbolje drugoplasirane ekipe ušle su u bubanj. Slovenski Maribor, u kojem izuzetno uspješno nastupaju četvorica hrvatskih rukometaša, snage će odmjeriti s njemačkim Frisch Auf Göppingenom...

Nakon uzbudljive završnice natjecanja po skupinama u Kupu EHF-a, dobili smo sudionike četvrtfinala. No, neće ih biti osmero, nego šestero, jer je drugoplasiranoj ekipi skupine D, Nantesu*, omogućeno da se izravno plasira na završni turnir ovog nadmetanja, koje se održava upravo u njihovom gradu i dvorani, 18. i 19. svibnja.

Nijemcima u Taboru neće biti lagano

"O njemačkim klubovima nije potrebno ništa posebno govoriti, njihova liga najmoćnija je na svijetu. Göppingen je ekipa bogata europskim iskustvom, ima odlične igrače među kojima je i slovenski vratar Prošt. Imaju i veliku podršku tribina na domaćim utakmicama. Međutim, Maribor je u skupini napravio iznenađenje te je u cijelosti ovaj rezultat produkt dobrog rada na svim razinama u klubu. Ovo će sigurno biti najveća utakmica u povijesti našeg kluba, a siguran sam kako Nijemcima u našoj rasprodanoj dvorani Tabor ne bude nimalo lagano," poručio je nakon ždrijeba direktor rukometnog kluba Maribor Branik Andrej Bauman.

Ulazak u nokaut fazu za slovenski Maribor tako je i još vrjedniji, a ždrijebom je odlučeno kako će se 20. travnja u prvom dvoboju suprotstaviti njemačkom Frisch Auf Göppingenu. uzvrat će biti sedam dana kasnije.

Odlično su Mariborčani igrali čitave ove sezone, a zasigurno velike zasluge za ovaj uspjeh ima i hrvatska četvorka koja brani boje tog slovenskog rukometnog kluba. Marko Tarabochia, Mate Svalina, a pogotovo vratar Ivan Pešić te trenutno treći najbolji strijelac ovog natjecanja s 37 postignutih pogodaka u šest utakmica i aktualni hrvatski reprezentativac, Nikola Špelić.

Njihov suparnik Frisch Auf Göppingen bio je pobjednik skupine A, ispred španjolske Naturhouse La Rioje, slovenskog Cimosa te švedske Eskilstuna Guif, a usvojim redovima imaju igrače poput Crnogorca Žarka Markovića, koji je najbolji topnik ovog natjecanja, Srbina Momira Rnića, slovenskog reprezentativnog vratara Primoža Prošta ili njemačkog reprezentativca Michaela Haaßa.

Nisu niti ostali parovi manje atraktivni. U čistom njemačkom dvoboju mjesto na Final Fouru u Nantesu tražit će i Magdeburg, pobjednik skupine D, s Juerckim, Natekom, Pajovićem u sastavu, protiv ove sezone sjajnog Rhein-Neckar Löwena, koje će predvoditi Ekdahl du Rietz, Uwe Gensheimer, Groetzki, braća Guardiola, vratari Landin i Svensson pa Roggisch, Myrhol...

Čestitka za rođendan

Hrvatski rukometni reprezentativac Nikola Špelić rođen je 27. ožujka 1991. te je danas napunio 22 godine!

U posljednjem dvoboju četvrtfinala danski KIF Kolding Kobenhavn, kao drugoplasirana ekipa iz grupe B iza Lavova iz Mannheima, dočekat će sunarodnjake iz Team Tvis Holstebra, pobjednika skupine C, gdje su još bili slovenski Maribor, ali i poljska Wisla Marina Šege te norveški Elverum Gorana Rajkovića.

Prve utakmice igraju se 20. ili 21. travnja, dok je uzvrat sedam dana kasnije.

Kup EHF, četvrtfinale:
Maribor Branik (SLO) - Frisch Auf Göppingen (NJE)
KIF Kolding (DAN) - Team Tvis Holstebro (DAN)
Magdeburg (NJE) - Rhein-Neckar Löwen (NJE)

*Nantes se kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe u natjecanju po skupinama Kupa EHF-a odlukom europske krovne rukometne organizacije izravno plasirao na završni turnir četiri najbolje ekipe koji se održava upravo u francuskom Nantesu.

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 20:43
    Niti jedan detalj nije izostao :)!
    Obrisan korisnik