Nogomet

Van Persie pogocima protiv Rumunjske prestigao Cruyffa na ljestvici najboljih strijelaca

Maj Gašparac • srijeda, 27.03.2013.
Van Persie pogocima protiv Rumunjske prestigao Cruyffa na ljestvici najboljih strijelaca
Foto: EPA

Nizozemski nogometaši u utorak su s 4:0 svladali Rumunjsku, a Robin van Persie postigao je u tom susretu dva pogotka za Oranje, čime je prestigao Johana Cruyffa na ljestvici najboljih strijelaca nizozemske reprezentacije u povijesti...

Zahvaljujući dvama pogocima protiv Rumunjske, Robin van Persie napredovao je na četvrto mjesto ljestvice najboljih strijelaca nizozemske reprezentacije u povijesti. Na toj poziciji zamijenio je legendarnog igrača Barcelone i Ajaxa Johana Cruyffa.

Van Persie je oba pogotka postigao u drugom poluvremenu, a nakon susreta njegov nastup pohvalio je nizozemski izbornik Louis van Gaal: "Van Persie nije imao sreće u prvom poluvremenu, no to se promijenilo u nastavku jer je postigao vrhunski pogodak", prenosi njegovu izjavu Voetbal International.

Nizozemski trener pohvalio je i nastup cijele momčadi: "Mislim da je to bila najbolja utakmica koju je ekipa odigrala otkad ju vodim", rekao je Van Gaal, koji je Oranje preuzeo u lipnju 2012. godine.

"Bili smo nemarni samo u posljednjoj četvrtini susreta, ali Rumunjska je stvorila tek jednu priliku. Osim tog razdoblja, uspjeli smo ispuniti ono što smo se dogovorili."

"Učinili smo nekoliko koraka prema naprijed i moramo vjerovati u sebe. Na putu smo prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali još uvijek nismo nigdje stigli", poručio je Van Gaal.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 03:24
    Kluivert40, van Basten 24 , Nistelrooy 35 , van Persie je sada na 34 .. tablica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 20:05
    svaka čast, ko je prvi? Van Basten ili Ruud
    Obrisan korisnik