Rukomet

Slišković vjeruje u svoj Nexe: "Ostali smo dužni našim navijačima, u Zagrebu ćemo dati sve od sebe"

Damir Žbulj • četvrtak, 28.03.2013.
Slišković vjeruje u svoj Nexe: "Ostali smo dužni našim navijačima, u Zagrebu ćemo dati sve od sebe"
Foto: Davor Sajko

Poznata su tri sudionika završnog turnira Hrvatskog rukometnog kupa, dok će se posljednji putnik za Umag saznati u dvoboju Croatia osiguranje Zagreba i našičkog Nexea. Domaćin turnira u četvrtfinalu bio je bolji od Gorice, Đakovo je u drami nakon sedmeraca izbacilo Spačvu, dok su igrači Poreča nadigrali zagrebačku Dubravu...

Zanimljivo je bilo u prva tri susreta četvrtfinala Hrvatskog rukometnog kupa, no, pravi domaći derbi igrat će se u četvrtak, kada od 18 sati u Kutiji šibica rukometaši CO Zagreba dočekuju Nexe.

Đakovo je završni turnir izborilo nakon sedmeraca u dvoboju protiv Spačve, jer nakon regularnih 60 minuta nije bilo pobjednika. Domaćin je, nakon početnog vodstva gostiju, bio u prednosti gotovo čitavu utakmicu, vodili su tijekom susreta i s desetak golova prednosti, ali velikim opuštanjem u završnici gotovo su upropastili sav svoj trud.

Osam minuta prije kraja Đakovo je imalo ugodnih +8 (29:21) i činilo se kako je susret odlučen, međutim, do posljednje sirene nisu više niti jednom zatresli suparničku mrežu. Vinkovački rukometaši postigli su osam uzastopnih pogodaka i utakmicu odveli u neizvjesnost sedmeraca. Domaći vratar Juzbašić bio je junak, obranio je čak tri penala gostima te tako uvelike pomogao Đakovu da osigura kartu za Umag. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Šunda sa sedam golova, dok je Spačvu predvodio Oroz s devet pogodaka.

Rukometaši Poreča na polusezoni ostali su bez svog najboljeg strijelca i najboljeg strijelca Premijer lige Stefana Vujića, ali su i dalje nastavili s dobrim igrama te su tako uspjeli preskočiti četvrtfinalnu zapreku u Kupu zvanu zagrebačka Dubrava. U izjednačenom prvom poluvremenu, gosti su čak imali i razliku od dva pogotka, ali u samoj završnici prvog dijela domaćin okreće rezultat na svoju stranu. Imali su tri minute prije odmora i tri pogotka viška, ali se na predah odlazi rezultatom 19:18.

U nastavku još bolja igra domaćih rukometaša, koji su iskoristili slabiju igru u obrani Dubrave, napunili njihovu mrežu i s 40:32 osigurali nastup na Final Fouru Kupa.

Fantastični su bili Vedran Mataija s osam postignutih pogodaka iz devet pokušaja te izuzetno perspektivni pivot Teo Čorić, koji je s crte postigao sedam golova, iz također devet pokušaja. Kod gostiju najefikasniji Vozab s osam golova, a Ante Kaleb igrač CO Zagreba na posudbi u Dubravi precizan je bio samo pet puta iz deset pokušaja. Sedmerce je izvodio 2/3.

Umag je na krilima svojih navijača prošao Goricu te se zasluženo našao na završnom turniru koji će se organizirati upravo u njihovoj dvorani. Iako su gosti u susret ušli kao blagi favoriti za prolaz. Odluka je pala početkom nastavka kada je domaćin serijom od pet uzastopnih pogodaka odmaknu ekipi Zvonimira Bilića na sedam golova viška. Veliku prednost uspjeli su sačuvati i do kraja te su tako na najbolji mogući način razveselili sve ljubitelje rukometa u Umagu. Najprecizniji su u njihovim redovima bili Sever s osam golova i Tavnić i Stapar sa šest, Goricu je predvodio Ceković s devet preciznih pokušaja, ali to nije bilo dovoljno.

Nexe vjeruje kako može iznenaditi u Zagrebu

Posljednji četvrtfinalni par igra se u četvrtak od 18 sati u zagrebačkoj Kutiji šibica, a u goste aktualnim državnim prvacima i osvajačima Kupa dolazi Nexe. Našičani su prije samo dva dana neuspješno odradili teško gostovanje u Slovačkoj kod Tatrana, u posljednjem, ali i apsolutno rezultatski nevažnom regionalnom nastupu te se nadaju kako će Zagrebašima pružiti dostojan otpor.

SEHA kao dobra priprema za domaće prvenstvo i Kup

"Isto kao i prošle godine – cilj je bio da kroz Regionalnu ligu odigramo što više jakih utakmica te se mentalno pripremimo na teška gostovanja i eventualna loša suđenja. Kroz ligu koja nam ništa specijalno ne odnosi, a takva je SEHA, pripremali smo se za završnicu domaćih natjecanja. Sada treba ostaviti Regionalnu liga iza sebe, iz nje izvući pouke te gledati prema naprijed, prema utakmicama koje na kraju znače plasman u prvenstvu Hrvatske. To je ono za što se pripremamo od početka sezone," poručio je vratar Nexea i hrvatski reprezentativac za skorašnje kvalifikacijske okršaje s Mađarima Mate Šunjić.

Dapače, vjeruju u iznenađenje koje bi mogli prirediti.

Najsnažniji hrvatski rukometni kolektiv prolazi kroz turbulentno razdoblje. Od smjena na direktorskim funkcijama pa do promjena u stručnom stožeru, službeno je u utorak potvrđeno kako će prvi trener ekipe do kraja sezone biti Boris Dvoršek, koji tako ima zahtjevnu zadaću nakon dva uzastopna regionalna poraza osigurati završni turnir Kupa te na taj način ipak opravdati ulogu favorita ovog dvoboja.

Jedan od najboljih ovosezonskih igrača Nexea bio je Ivan Slišković, koji je već stigao na izbornikov reprezentativni radar i koji će naredne sezone nastupati za slovensko Celje. Šuter Nexea nada se kako njegov sastav može iznenaditi CO Zagreb:

"Imali smo nesreće pri ždrijebu pa smo branitelja naslova izvukli već u četvrtfinalu i to na njihovom parketu. Moramo dati stvarno sve od sebe pa ćemo vidjeti kud će nas to odvesti," poručio je preko službenih stranica kluba.

"Ostali smo dužni našim navijačima, ali i svim ljubiteljima rukometa u našem posljednjem dvoboju sa Zagrebašima u Našicama, kada smo neobjašnjivo potonuli u igri u drugom poluvremenu. Ponavljam, u Zagrebu ćemo pokušati dati sve od sebe za iznenađenje," naglasio je Slišković, koji je prije nekoliko dana u Prešovu postigao čak deset golova.

Najveći derbi hrvatskog rukometa igra se od 18 sati u Kutiji šibica, a ulaz u dvoranu je slobodan.

Rukomet, Kup Hrvatske, četvrtfinale:
Umag - Gorica 34:25 (12:11)
Đakovo - Spačva 32:30* (29:29; 18:10)
Poreč – Dubrava 40:32 (19:18)
*nakon sedmeraca

Croatia osiguranje Zagreb - Nexe Našice;
četvrtak, 28. ožujka, Kutija šibica, 18 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!