Vodeni sportovi

Barakude upisale sramežljivu pobjedu u posljednjem kolu Svjetske lige

Tea Lokas • subota, 30.03.2013.
Barakude upisale sramežljivu pobjedu u posljednjem kolu Svjetske lige

Šesto, posljednje kolo A skupine Svjetske lige, odigrano je na riječkoj Kantridi, a Hrvatska je odnijela pobjedu od 5:4 nad gostima iz Grčke...

Reprezentacija Grčke, koja je u prethodnom kolu namučila Crnogorce, nije lagano propustila ni Hrvatsku na Kantridi. Ipak, pogotkom Muslima vaterpolisti Ivice Tucka ostvarili su minimalnu pobjedu nad tvrdim protivnicima.

Nakon prve četvrtine na semaforu je stajao rezultat 2:2, koji se zadržao sve do trećeg dijela kako nijedna reprezentacija nije poentirala u drugih osam minuta.

Sjajno raspoloženje i slavni gosti

Hrvatska posljednjih dana diše sa zlatnim vaterpolistima. Pjesma radosnica, nasmijana lica navijača, djeca u kockastim vaterpolo kapicama vode u novo vrijeme, vrijeme vaterpola. I svjetska skijaška zvijezda, Finkinja Tanja Poutainen, uživala je bodreći Hrvate u pobjedi, a za hrvatske vaterpoliste ima samo riječi hvale: "Oduševljena sam atmosferom. Čestitam hrvatskim vaterpolistima na pobjedi." Barakude su bodrili i nogometaši Rijeke.

Bušlje je s igračem više realizirao prvu priliku za Hrvatsku, no u trećoj minuti na 1:1 izjednačava Gounas. Na 2:1 povisili su gosti iz Grčke preko Kolomvosa, a uslijedilo je nekoliko promašaja hrvatskih vaterpolista. U zadnjem napadu prvog dijela Sukno zabija za 2:2.

Tek u četvrtoj minuti treće četvrtine jedna je lopta završila u mreži, no iza Bijača. Tamo ju je uputio ponovno Kolomvos, upisavši 3:2 za svoju momčad. Obradović je odlično zapucao za 3:3, a prvo vodstvo Barakuda još od onog početnog 1:0 zabilježio je Sandro Sukno (4:3).

Do kraja je na 4:4 izjednačio Delakas, no posljednja riječ bila je Muslimova, koji ubacuje za minimalnu pobjedu (5:4) hrvatske reprezentacije u utakmici koja ne utječe na ishod ovogodišnje Svjetske lige. Barakude su zauzele drugo mjesto u skupini, što je nedovoljno za plasman na završni turnir.

"Utakmica je bila teška kao što smo i očekivali. U našoj je igri bilo previše grča u fazi napada, što se obrane tiče možemo biti zadovoljni. Ponekad treba dobiti upravo ovakve utakmice. Sada ćemo se dobro odmoriti i proanalizirati sve dosadašnje utakmice. Okupljamo se ponovno prvog lipnja kada kreću pripreme za nadolazeća natjecanja", izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Svjetska liga, šesto kolo, skupina A:
Hrvatska - Grčka 5:4 (2:2, 0:0, 1:1, 2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2013. u 12:46
    Bijač je bio odličan!
    Obrisan korisnik