Tenis

Vekić u Monterreyu protiv Cohen, Lučić-Baroni u Charlestonu na Oprandi

Vedran Babić • nedjelja, 31.03.2013.
Vekić u Monterreyu protiv Cohen, Lučić-Baroni u Charlestonu na Oprandi
Foto: Kristijan Komarica

Narednog tjedna nema ATP turnira jer su na rasporedu četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa, no zato na dvama WTA turnirima, u Monterreyu i Charlestonu, Hrvatska ima svoje adute...

U meksičkom Monterreyju sljedećeg se tjedna igra WTA turnir na tvrdoj podlozi vrijedan 235.000 američkih dolara. Hrvatska ondje ima jednu predstavnicu u glavnom turniru i jednu u kvalifikacijama.

U glavnom turniru nastupa Donna Vekić, čija je suparnica u prvom kolu Julia Cohen. 24-godišnja Amerikanka 128. je tenisačica svijeta, a ove je sezone ostvarila samo dvije pobjede u deset mečeva. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj. U slučaju pobjede, Vekić bi u drugom kolu igrala protiv sedme nositeljice Urszule Radwanske ili Marije Sanchez.

Tereza Mrdeža preskočila je prvu prepreku na putu do glavnog turnira. U kvalifikacijama je postavljena za četvrtu nositeljicu, a u prvom je kolu pobijedila Lauru Thorpe iz Francuske 0:6, 6:3, 6:2. Sljedeća suparnica joj je Amerikanka Nicole Melichar. Za plasman u glavni turnir potrebne su ukupno tri pobjede.

Prva nositeljica Monterreya je Angelique Kerber, a osim nje glavne su zvijezde još Marion Bartoli, Ana Ivanović i Marija Kiriljenko. Braniteljica naslova je Timea Babos.

U Charlestonu (SAD) se pak održava jači turnir na zelenoj zemlji. Nagradni fond je 795.707 američkih dolara, a nastupaju Serena Williams, Caroline Wozniacki, Samantha Stosur, Sloane Stephens, Venus Williams, Lucie Šafarova, Jelena Janković i mnoge druge.

Nastupa i Mirjana Lučić-Baroni, koja u prvom kolu igra protiv Romine Oprandi iz Švicarske. Oprandi je 59. tenisačica svijeta, a ove je sezone prikupila omjer od šest pobjeda i šest poraza. Pobjednica tog susreta u drugom kolu ide na šestu nositeljicu Lucie Šafarovu iz Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac01.04.2013. u 10:49
    i Mrdeža će upasti u turnir,prošla je dva kola kvalifikacija,a u trećem kolu igra protiv 400-te na svijetu.vrlo vjerojatni prolaz...
    teniosac
  • teniosac31.03.2013. u 21:32
    nadam se dobroj igri od Donne.a Lučić ko da su prepisivali ždrijeb od prošle godine,opet u drugom na Safarovu,prošle je pop...
    teniosac