Košarka

Perasović: "Barcelona je favorit za sve trofeje, ali ćemo napraviti sve da je pobijedimo"

Branimir Korać • nedjelja, 31.03.2013.
Perasović: "Barcelona je favorit za sve trofeje, ali ćemo napraviti sve da je pobijedimo"
Foto: Bernard Jurišić

Posljednji susret 27. kola Lige Endese odigrat će se u ponedjeljak u 20:15, a u njemu će Barcelona ugostiti Perasovićevu Valenciju. Hrvatski stručnjak se bori s ozljedama visokih igrača, ali poručuje da će učiniti sve da dođe do pobjede...

Valencia pred sobom ima vrlo tešku zadaću u 27. kolu Lige Endese. Gostovanje u Barceloni je uvijek teško i iako obojica trenera imaju priličnih problema sa slaganjem rostera zbog ozljeda, jasno je da Xavi Pascual ima širi kadar nego Velimir Perasović.

Bez obzira na to, Perasović se ne predaje unaprijed, angažirana su dvojica novih igrača i pokušat će ih što brže uklopiti.

"Nije lako pripremiti utakmicu kada imate toliko problema s ozljedama visokih igrača. Dodali smo stoga dvojicu novih igrača i najvažnije je da za početak shvate filozofiju naše igre i kavom stilu težimo", najavio je Perasović za službenu klupsku stranicu.

Barcelona je protivnik koji dolazi u najtežem trenutku, slavili su u Euroligi oslabljeni, ali Perasović vidi šansu.

"Barcelona dolazi nakon pobjede u Sieni gdje je slavila bez Petea Mickeala, Ante Tomića i Juana Carlosa Navarra, a za utakmicu protiv nas imat će posve oporavljenog Brada Olesona. Ona je favorit za osvajanje Eurolige i Lige Endese, međutim i u Superkupu smo igrali sjajno i nosili se s Barcelonom. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe i pokušati uzeti pobjedu."

Novi igrači u rosteru Valencije su Hanley i Hrycaniuk. "Ostali smo na samo jednom visokom igraču i morali smo reagirati. U našoj igri centri su iznimno važni, jasno je da u samo dva dana neće moći biti potpuno uklopljeni u momčad, ali će sigurno biti od pomoći."

Inače ozljede su napale Valenciju u uzvratnoj utakmici polufinala Eurokupa kod Lokomotiva kada su ozlijeđeni Florent Pietrus, Justin Doellman i Serhij Liščuk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 10:26
    Kakav peh. Da ti se u jednoj utakmici ozljede 3 igrača !? To još nisam vidio. A mali Hezonja ispred sebe ima Navarra, Rasabedu, Abrinesa i sada i Olesona. Paklena konkurencija.
    Obrisan korisnik