Košarka

Iguodala na ljeto izlazi na tržište, iskoristit će opciju iz ugovora

Branimir Korać • nedjelja, 31.03.2013.
Iguodala na ljeto izlazi na tržište, iskoristit će opciju iz ugovora
Foto: EPA

Jedan od zvučnijih NBA igrača koji će se naći na ljetnoj tržnici je krilni igrač Denver Nuggetsa Andre Iguodala. Igoudala je potvrdio kako će izaći na tržište i odvagnuti opcije koje će se pojaviti...

Andre Iguodala je sinonim za svestranog igrača koji je potpuno podređen zahtjevima momčadi. Nije onaj klasičan potrošač lopti koji će se gurati u prvi plan i kao takav je poželjan u svakoj momčadi stoga nema nikakve sumnje da će na ljeto biti primamljiva meta na tržištu.

Trenutno je igrač s najtežim ugovorom u Denver Nuggetsima, ove sezone zarađuje 14.7 milijuna dolara, a sljedeće sezone bi trebao zaraditi 15.9 milijuna, ali uz igračevu opciju u ugovoru odlučio je iskušati tržište.

"Definitivno ću testirati tržište i odvagnuti opcije. Većina igrača koji imaju tu mogućnost, iskoriste je sigurnosti radi, posebno nakon sezone kakvu mi imamo. Momčadi znaju što mogu dobiti od takvog igrača.Igrači dobivaju 50, 60, 70, 80 milijuna dolara, jednostavno više vrijede na tržištu", potvrdio je Iguodala.

Nekadašnjem krilu Philadelphije se sviđa u Denveru, smatra da se dobro uklopio u momčad, ali ne želi dati obećanje da će i dalje biti u Coloradu.

"Moj glavni cilj je nastaviti pobjeđivati ovdje, ostalo će doći samo po sebi. Želim igrati u momčadi na koju ću imati utjecaj bez da moram puniti protivnički koš, a tako se osjećam u Denveru. Međutim ovo je posao, potrebno je vidjeti kakve će se opcije pojaviti i ne želim ništa obećavati. U ovom trenutku sam posve Denverov, kasnije ćemo vidjeti."

S 29 godina i igrom kakvu njeguje Iguodalin potez je razumljiv i Nuggetsi će morati ponuditi ogroman novac ako ga žele zadržati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 11:36
    u chicgu nece zavrsiti nikako, nemaju dovoljno prostora da ga dovedu a u slucaju nekakavog tradea nemaju sta za ponuditi...Chicago igra pametno-ne zeli ici iznad salary capa i cekaju moguci draft pick Charlotte + Mirotic iz Reala koji ce se savrseno uklopiti ali to ce bit tek za 2 sezone ako se ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 01:57
    Jako puno franšiza će bit ispod salary capa ovo ljeto tak da ak će Iggy isključivo gledat pare, mogo bi završit na puno destinacija. Od trenutno playoff ekipa mislim da bi najviše trebali imat Hawksi, Bucksi, Jazz, Mavsi i Houston. Al mislim da bi mu najbolje bilo da ostane u denveru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 00:41
    ne treba on Chicagu, mislim nije da ne bi dobro doso, ali imaju slicnog igraca u Dengu! Chicagu treba neki ofezivniji igrac, i trebi im tricasa, a Iggy cini mi se nije bas dobar tricas!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 00:24
    Nadam se kao fan Pistonsa da bi ga mogli uzet oni, ovo ljeto imaju dosta pod capom, mogli bi ga i preplatit, pa i nekako mislim da bi se dobro uklopio,pogotovo takav obrambeni igrač
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2013. u 23:16
    neki zaboravljaju da stvari ne funkcioniraju u NBA baš onako kako to ide u europskom nogometu gdje šeik istrese koliko ga volja...
    Obrisan korisnik