Nogomet

Ancelotti: "Želim da pokažemo karakter i inspiraciju za napad i zabijanje pogotka kada imamo loptu"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 01.04.2013.
Ancelotti: "Želim da pokažemo karakter i inspiraciju za napad i zabijanje pogotka kada imamo loptu"
Foto: Kristijan Komarica

Carlo Ancelotti, talijanski stručnjak na klupi Paris SG-a, otkrio je dio plana svoje momčadi uoči odmjeravanja snaga s Barcelonom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, u utorak s početkom u 20:45 sati na pariškom Parku prinčeva. Ancelotti ne bježi od toga da će posjed lopte biti na strani suparnika, ali bitno mu je da njegova momčad obavi dobar posao u situacijama kada je lopta pod njihovom kontrolom...

Najavljujući sudar s Paris SG-om u utorak navečer u Parizu, Barcelonin privremeni glavni trener Jordi Roura, koji je tu dužnost imao tijekom izostanka povratnika Tita Vilanove, kazao je da je momčad iz glavnog grada Francuske opasna u protunapadu, dodajući kako se to može očekivati i u ovoj utakmici. Slično je mišljenje i na drugoj strani, u taboru domaćina, s nadom Carla Ancelottija da će im njihov pristup donijeti povoljan rezultat prije uzvrata.

"Možda nećemo imati velik posjed lopte, ali čim lopta bude pod našem kontrolom, želim da moja momčad pokaže karakter i inspiraciju za napad i zabijanje pogotka", opisao je Talijan na PSG-ovoj klupi u razgovoru s novinarima dan prije utakmice.

"Cijele sezone smo dobri u obrani, a radimo dobar posao i u protunapadu. Želimo da tako bude i sutra, to će nam i trebati za dobar rezultat", dodao je Ancelotti.

"Imam dobar osjećaj prije ovog susreta, kao što sam imao i prije nego smo se sastali s Valencijom", istaknuo je talijanski trener, misleći na prolazak protiv još jedne momčadi iz španjolske Primere, koju su nadjačali u osmini finala: "Radimo dobar posao u ovom natjecanju. Vjerojatno nas čeka dosad najteža utakmica u sezoni, ali istodobno valjda i najvažnija."

Uoči dvoboja na Parku prinčeva, dobra vijest za talijanskog trenera je što će moći računati i na Zlatana Ibrahimovića, kojem je smanjena prvotna suspenzija na dvije utakmice zbog isključenja protiv Valencije u prvom susretu osmine finala. No, u taboru Parižana nije sve idealno. Izostat će Thiago Motta, kojeg muči ozljeda prepona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 09:03
    Njemu treba vremena kao treneru nisam ga niti ja cijenio ali poslije je osvojio čini mi se jednom ili dva puta ligu prvaka sa Milanom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 23:59
    sa ovakvom momčadi i uz takve protivnike moja baka bi bila prvak francuske...a u italiji je u 10godina vođenja milana samo jednom uspio bit prvak italije tak da to i nije neki uspjeh
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 23:58
    ancelotti ce uskoro biti prvak u trecoj drzavi i jedan je od top 5 europskih trenera...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 22:49
    ancelotti je propali trener
    Obrisan korisnik