Košarka

Vulić: "Zagreb bi mogao biti početak našeg uspona u kvaliteti igre i rezultatu"

Ivor Krapac • utorak, 02.04.2013.
Vulić: "Zagreb bi mogao biti početak našeg uspona u kvaliteti igre i rezultatu"
Foto: Kristijan Komarica

Prvo kolo Lige za prvaka Cedeviti nije prošlo po željama, s domaćim porazom u ogledu sa Zadrom, ali uoči gradskog ogleda sa Zagrebom u srijedu u Trnskom, iz tabora momčadi Jakše Vulića dolazi nešto vedriji pogled. U Trnskom će u sastavu biti Vlado Ilievski i Predrag Šuput, kojih nije bilo protiv Zadrana...

Povratak Predraga Šuputa i duže ozlijeđenog Vlade Ilievskog osnažit će konkurenciju u Cedevitinoj momčadi uoči drugog kola Lige za prvaka, u srijedu s početkom u 18 sati protiv Zagreba u Trnskom. Trener Jakša Vulić još uvijek neće moći računati na sve igrače, neće biti suspendiranog Marka Tomasa i ozlijeđenog Ante Mašića, ali s dvojicom oporavljenika, Vulić s više optimizma dočekuje gostujući gradski dvoboj s Mravima.

"Definitivno smo u boljoj situaciji nego uoči utakmice sa Zadrom", opisao je Cedevitin trener, a prenijela je službena web-stranica kluba: "Ta činjenica budi optimizam prije gostovanja u Trnskom te nadu da bi susret sa Zagrebom mogao biti početak našeg uspona u smislu kvalitete igre i rezultata."

"Nikako ne smijemo podcijeniti Zagreb bez obzira što dolazi iz lige koja je kvalitetom slabija od natjecanja koje smo mi igrali. Samo ozbiljan pristup može nam donijeti povoljan rezultat kako bismo se u miru pripremali za predstojeće utakmice", nastavio je Vulić, izdvajajući Marka Cara, Ivana Novačića i Antu Krapića kao trojicu Mrava na koje će njegova momčad trebati obratiti posebnu pozornost.

"Naglašavam i kvalitete trenera Jusupa koji je dobro pripremio i uigrao momčad i koji će napraviti sve da se Zagreb predstavi u dobrom svjetlu, ponajprije kroz činjenicu da njegova momčad zapravo nema što izgubiti u tom ogledu i može odigrati potpuno poletno i rasterećeno imperativa", dodao je Cedevitin trener: "Ukoliko naš pristup ne bude pravi, to nam može stvoriti probleme."

Vlado Ilievski vraća se u konkurenciju za utakmice, a u najavi nastupa u Trnskom, otkrio je da se osjeća dovoljno spremno. "Bez utakmice u dva mjeseca sigurno nije lako, ali polako se vraćam. Vjerujem da mogu pomoći momčadi", opisao je iskusni makedonski organizator igre: "I prošli puta smo mislili da sam oporavljen pa se ozljeda brzo obnovila, ali sada smo išli polako s mojim povratkom pa se nadam da će sve biti OK."

"Počelo je hrvatsko prvenstvo i mislim da smo u krugu favorita za naslov, ne trebamo bježati od toga", dodao je Ilievski: "No, sve to treba dokazati na parketu. Imali smo puno problema s ozljedama i vjerujem da ćemo biti sve bolji kako vrijeme bude odmicalo. Treba klubu donijeti taj trofej, naslov prvaka kojeg Cedevita još nema. Mislim da to možemo odraditi na pravi način."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 10:43
    auuu, kako bez Masica, hahahahahaha, najveca prevara u kosarci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 07:43
    Vuliću polako ispravljaj Acine brljotine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 15:09
    joj što ne volim cibonu. baš je ne volim. toliko je ne volim da mi je i cedevita snošljiva opcija.
    Obrisan korisnik