Liga prvaka - završnica, Četvrtfinale - prve utakmice, 02.04.2013, 20:45 h, Park prinčeva
Suci: Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (svi Njemačka)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Zlatan Ibrahimović 79'
Blaise Matuidi 90'+4'
2:2 Barcelona
Lionel Messi 38'
Xavi Hernandez 89' (11m)
Barcelona

Video: PSG u infarktnoj završnici izvukao remi protiv Barcelone na Parku prinčeva

Ivan Dominik • utorak, 02.04.2013.
Video: PSG u infarktnoj završnici izvukao remi protiv Barcelone na Parku prinčeva
Foto: EPA

Na otvaranju četvrtfinala ovogodišnje Lige prvaka, prvoga dana natjecanja odigrane su dvije utakmice, a jedna od njih bio je i sraz PSG-a i Barcelone na Parku prinčeva. Susretu je konačno prisustvovao i bolesni trener Katalonaca, Tito Vilanova, kojem su Messi i društvo ipak nisu uspjeli pokloniti gostujuću pobjedu u Parizu...

Paris Saint-Germain
Barcelona
Paris Saint-Germain
Barcelona
 
Salvatore Sirigu
 
Thiago Silva
 
Alex
 
Maxwell
 
Christophe Jallet
 
Blaise Matuidi
 
Javier Pastore
(do 76')
 
Lucas Moura
 
David Beckham
(do 70')
 
Ezequiel Lavezzi
(do 66')
 
Zlatan Ibrahimović
Pričuvni igrači
 
Jeremy Menez
66'
 
Marco Verratti
70'
 
Kevin Gameiro
76'
Trener
Carlo Ancelotti
 
Victor Valdes
 
Daniel Alves
 
Gerard Pique
 
Javier Mascherano
(do 84')
 
Jordi Alba
 
Xavi Hernandez
 
Andres Iniesta
 
Sergio Busquets
 
Lionel Messi
(do 46')
 
David Villa
(do 81')
 
Alexis Sanchez
Pričuvni igrači
 
Cesc Fabregas
46'
 
Tello
81'
 
Marc Bartra
84'
Trener
Francesc Tito Vilanova

Za neke očekivano, za neke ne - PSG je napao i bolje otvorio prvu četvrtfinalu utakmicu Lige prvaka protiv velike, jake i favorizirane Barcelone. U početku susreta momčad Carla Ancelottija bolje se postavila na terenu, otvorila se bez straha te je njena ofenziva bila mnogo efikasnija od one momčadi iz Španjolske.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Već u petoj minuti Parižani su odigrali odličnu akciju u tri poteza koja je u veliku priliku izbacila sjajnog Ezequiela Lavezzija, koji je izbio sam pred Victora Valdesa, pucao preko njega, ali i pogodio stativu. Bilo je to prvo veliko uzbuđenje na Parku prinčeva, međutim, samo pet minuta kasnije opet je PSG zaprijetio opasnim udarcem iz daljine Javiera Pastorea, dok je u 15. minuti odlično iz "slobodnjaka" pucao Zlatan Ibrahimović, čiji je udarac jedva u gol-aut skrenuo Valdes.

Vrlo dobri Valdes morao je u početku spašavati goste od stalnih napada i udaraca ponajviše Lavezzija i Ibrahimovića, dok je neugodnosti u obrani Katalonaca svojim još uvijek fantastičnim ubačajima stvarao i David Beckham. No, kako je vrijeme odmicalo tako je padala i inicijativa PSG-a, a u igri je rasla Barcelona, koja je preuzimala posjed lopte i konce igre u svoje noge i ruke.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Stoga se na neko vrijeme igra malo umrtvila, međutim, sve se rasplamsalo nakon nekoliko prilika gostiju i konačnog "bljeska" Blaugrane, koji joj je donio vodstvo od 1:0. Nakon jednog kornera u 38. minuti Daniel Alves je sa sredine poslao fenomenalnu loptu u kazneni prostor domaćina, i to rijetko lijepim vanjskim felšom. Lopta je pronašla Lionela Messija, koji je promptno reagirao i iz voleja ljevicom iskosa matirao Salvatorea Sirigua na vratima PSG-a. Nakon toga više uzbuđenja do kraja poluvremena nije bilo, sve češće su se čuli i zvižduci na Parku prinčeva, a na odmor se stoga otišlo prednošću briljantnih Katalonaca.

Nastavak utakmice donio je šok za sve gledatelje utakmice jer je Leo Messi ostao u svlačionici zbog ozljede tetive, pa je trener rekonvalescent, Tito Vilanova, u igru bio primoran poslati Cesca Fabregasa te se stoga Barcelona na startu drugog dijela dosta povukla. No, to povlačenje Francuzi nisu uopće iskoristili te su nastavili igrati loše i mlako, a u takvom tonu igralo se sve do ulaska u samu završnicu susreta.

Ancelotti je pokušao "prodrmati" momčad uvođenjem Marca Verrattija umjesto Beckhama, no iako je potom PSG imao nekoliko šansi, a najbolju je u 70. minuti zapucao Maxwell, nije se to baš isplatilo Talijanu. S druge strane, i Barcelona je imala svojih prilika, premda ne puno. Alves je bio sjajan te je odlično zaprijetio iz slobodnog udarca pucajući pored gola, dok je igrom cijelo vrijeme besprijekorno dirigirao Xavi.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Nezanimljivom i taktičnom igrom i utakmicom koja se uglavnom odigravala na sredini terena momčadi su ušle i u posljednjih 15 minuta, u kojima se napokon dogodilo nešto značajnije - odnosno pogodak za izjednačenje domaćina. Iz jednog slobodnog udarca s lijeve strane ubacio je Maxwell, glavom pucao Thiago Silva i pogodio stativu, da bi na loptu natrčao Ibrahimović, koji se kao i Kevin Gameiro prethodno nalazio u čistom zaleđu, i s obzirom na prednost pred gostujućim braničima Ibra je stigao prije svih na loptu te ju zabio u Valdesovu mrežu za izjednačenje PSG-a.

No ipak, unatoč izjednačenju, PSG nije izdržao do kraja protiv Barcelone bez još jednog primljenog gola. Akciju gostiju u 89. minuti veznjaci Barcelone doveli su do Fabregasa, koji loptu petom prosljeđuje do Alexisa Sancheza, kojeg u naletu ruši Sirigu unutar svog prostora. Čisti penal dosudio je Nijemac Wolfgang Stark, a nedugo zatim ga je u novi pogodak Katalonaca za 2:1 pretvorio Xavi.

Niti tu nije bio kraj uzbuđenjima u Parizu. U sudačkoj nadoknadi dogodilo se nekoliko turbulencija, a najvažnija je bila u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je nezadrživi Ibrahimović, kojem je samo nekoliko trenutaka ranije opravdano poništen pogodak zbog zaleđa, spustio loptu na vrhu šesnaesterca za Blaisea Matuidija, koji je iz poluvoleja ljevicom pogodio za 2:2 domaćina.

Lopta ja na putu do gola dirala nekog iz redova gostiju te je sretno po domaće završila iza Valdesa. Time Barcelona nije uspjela nanijeti prvi domaći poraz Parižanima u svim europskim natjecanjima od 2006. godine, otkad su bili nanizali čak 23 uzastopne pobjede, već je PSG ipak uspio doći do remija.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - prve utakmice

PSG2:2Barcelona
Bayern2:0Juventus
Real Madrid3:0Galatasaray
Málaga0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 17:03
    Istina je to sto si napisao...ali ako vec govorimo neke stvari onda kazimo ih do kraja, ako se dobro sjecam te prosle sezone u Milanu je bilo 0-0 gdje su bila 2 cista nedosudjena penala za Barcu...eto toliko, inace samo da kazem ne navijam za Barcu nego navijam za Milan, ali ono sto jest... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom03.04.2013. u 16:33
    Teško je pričat o nogometu nakon nekih čudnih odluka
    The Phantom
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 16:20
    a što imaš za reći na onaj penal prošle sezone protiv Milana koji je Barcelona dobila iako lopta iz kornera još nije bila izvedena?znači dečki dobe nepostojeći penal pri rezultatu 1:1 (taj rezultat je Milan vodio dalje...)joj jadna Barcelona, stalno ju kradu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 11:19
    očigledno je zaleđe (po pravilima) bilo, ali zlatni je bio dalje od lopte nego tri igrača barcelone, tak da što se mene tiče sve u redu. ne volim kad sude zaleđe, a igrač je u podređenoj poziciji u odnosu na protivnika. to bi trebali promijenit, ili barem situacije kada lopta dira protivničkog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 09:25
    mislim da si upravu, iako je svako subjektivan kad navija za svoj klub
    Obrisan korisnik