Rukomet

Vori: "Željni smo, voljni smo, to je najbitnije. Lijepo je vratiti se kući u Zagreb"

Damir Žbulj • utorak, 02.04.2013.
Vori: "Željni smo, voljni smo, to je najbitnije. Lijepo je vratiti se kući u Zagreb"
Foto: FaH

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju ovog tjedna očekuju dva važna kvalifikacijska dvoboja s Mađarima za odlazak na Europsko prvenstvo u Danskoj iduće godine. U pauzi između treninga igrači, stožer i vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza bilo je na primanju kod predsjednika Ive Josipovića, koji je pohvalio uspjeh s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Nakon okupljanja u ponedjeljak hrvatsku rukometnu reprezentaciju u četvrtak i subotu očekuju dva kvalifikacijska susreta s Mađarima, a prije odlaska na gostovanje čelništvo Saveza, stručni stožer i igrači stigli su na primanje kod predsjednika RH Ive Josipovića, koji nije propustio povući paralelu hrvatskog sporta s ostalim segmentima hrvatskog društva.

"Iznimno mi je zadovoljstvo primiti igrače i stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Barceloni osvojila brončanu medalju ostvarivši osam pobjeda i samo jedan poraz. Dokazali ste karakter i vjerodostojnost, a igrali ste bez kalkulacija" poručio je predsjednik, a prenosi HRT.

Osvrnuo se prvi čovjek države i na česte uspjehe hrvatskih rukometaša: "Nastavak je to samo odličnih rezultata iz prošle godine, olimpijskog brončanog odličja iz Londona, dok je u posljednjih deset godina rukometna reprezentacija osvojila devet medalja na velikim natjecanjima."

"Bilo bi lijepo kada bi svi tako uspješni bili i u ostalim segmentima našeg društva, a posebno u gospodarstvu," poentirao je predsjednik Josipović.

"Dvije teke utakmice su pred nama i bit će zahtjevno u Veszpremu igrat protiv njih. Gore je odlična atmosfera, a mi moramo ostati hladne glave. No, idemo na pobjedu i u prvoj utakmici," otvoreno je poručio i Drago Vuković.

U ime reprezentacije zahvalio se kapetan Igor Vori, predsjedniku je uručio reprezentativni dres s brojem jedan na leđima te ga je pozvao na utakmicu u Arenu u subotu.

"Nismo još kompletni, čekamo još Gojuna da nam se priključi, ali ono što je najvažnije je da smo svi zdravi. Drago mi je da smo svi ponovno na okupu, da smo željni i voljni, to je najbitnije," poručio je Vori za kameru HRT-a.

Trebamo dobro proanalizirati Mađare, jer s pobjedom si otvaramo put prema Europskom prvenstvu, a s pobjedom u Zagrebu otvorili bismo si lakši put i lakšu grupu u Danskoj," najavio je kapetan hrvatske reprezentacije.

"Lijep osjećaj je ponovno se vratiti kući u Zagreb, igrati u Areni, u dvorani s kojom sam se posljednji put, nažalost, oprostio s porazom. Volio bih da ovaj put pobijedimo i ovim putem pozivam sve navijače da stignu u što većem broju, da nas bodre, da nam pomognu," poručio je Igor Vori pred okršaje s Mađarima.

Utakmica u četvrtak u Veszpremu na rasporedu je od 20.30, dok je u subotu u Zagrebu dvoboj počinje u 18.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 12:56
    Ha,ha...Bravo Dario, ali fakat Vlade, samo ne toliko buljooko
    Obrisan korisnik
  • narada10803.04.2013. u 00:26
    Da mi je samo znati na kojoj će poziciji igrati ovaj perspektivni igrač na ljevoj strani slike ...
    narada108
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 22:29
    jadan zagreb,4 godine nije ugostio repku u areni,baš mi ih je žao...napokon su dočekali priliku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 22:10
    Sa ovom bradom izgleda ko Vlade Divac!!
    Obrisan korisnik