Tenis

Mrdeža uvjerljiva protiv nekoć najbolje juniorke svijeta

Vedran Babić • utorak, 02.04.2013.
Mrdeža uvjerljiva protiv nekoć najbolje juniorke svijeta

Tereza Mrdeža kompletirala je uspješan dan hrvatskih tenisačica na WTA Touru. Pobjedom nad Darijom Gavrilovom iz Rusije plasirala se u drugo kolo Monterreya...

Nakon Mirjane Lučić-Baroni u Charlestonu te Donne Vekić u Monterreyu, i Tereza Mrdeža ostvarila je pobjedu ovog utorka. U prvom kolu Monterreya hrvatska je tenisačica porazila Dariju Gavrilovu 6:4, 6:2 i tako nastavila svoj pobjednički niz započet u kvalifikacijama.

19-godišnja Ruskinja u kolovozu 2010. godine bila je vodeća juniorka svijeta, a trenutno je bolje rangirana od Mrdeže (143-163), no to nije previše značilo u ovom susretu. Mrdeža je za sat i pol igre poboljšala međusobni omjer u svoju korist na 3-0. Prethodno je oba puta slavila prošle godine na zemlji.

U svakom od setova Mrdeža je po jednom izgubila svoj početni udarac, ali ga je zato ukupno pet puta oduzimala Gavrilovoj. Ukupno je realizirala pet od deset break lopti, a Gavrilova dvije od osam.

22-godišnjoj Porečanki ovo je treća pobjeda u glavnom turniru na WTA razini ove sezone. Prethodno joj je to pošlo za rukom u Bogoti i Florianopolisu, no u oba je navrata zaustavljena u osmini finala.

U Monterreyu će do prvog četvrtfinala pokušati doći preko pete nositeljice Anastasije Pavljučenkove ili Nine Bratčikove.

WTA Monterrey, 1. kolo:
Mrdeža (Hrvatska, Q) - Gavrilova (Rusija) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 09:19
    a sad pavljučenkova! sa mo naprijed!
    Obrisan korisnik
  • teniosac02.04.2013. u 22:09
    od ove Tereze bi moglo nešto i biti..sto postotni učinak za cure danas,bilo bi super kad bi ovakve vijesti počeli često slušati..
    teniosac