Rukomet

Goluža: "Razlog poraza ne leži u taktici već u loše odigranoj obrani"

Zvonka Keliš • četvrtak, 04.04.2013.
Goluža: "Razlog poraza ne leži u taktici već u loše odigranoj obrani"
Foto: Simon Maljevac

Rukometaši Hrvatske u užarenoj su atmosferi u Veszprem Areni u Mađarskoj upisali svoj prvi poraz u sklopu kvalifikacija za Euro u Danskoj. Mađarski izbornik stoga nije krio svoje zadovoljstvo ostvarenom pobjedom te je prije svega pohvalio momčadski duh svoje reprezentacije. Hrvatski je izbornik, pak, otkrio razlog poraza od Mađara.

Hrvatska rukometna reprezentacija ovoga četvrtka u užarenoj atmosferi Veszprem Arene nije uspjela nastaviti pobjednički niz protiv Mađara. Nakon dva dosadašnja slavlja (Slovačka, Latvija) u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Danskoj upisala je prvi poraz i to protiv izabranika Lajosa Mocsaija koji su pred svojom publikom te nošeni prvenstveno vratarom Rolandom Miklerom slavili s dva pogotka razlike (20:18).

"Imali smo svoju priliku za pobjedu, ali je nismo iskoristili. U Zagrebu će biti teško, ali vjerujem u pobjedu veću od dva pogotka razlike i vjerujem da ćemo na kraju biti prvi u skupini",kazao je nakon dvoboja hrvatski vratar Mirko Alilović koji je u Veszprem Areni bio praktički kao kod kuće.

Od samoga starta Hrvatska se nije najbolje nosila sa svojim suparnikom koji predvođen sjajnim obranama vratara Miklera dvije minute prije kraja prvoga dijela ima dva pogotka prednosti. U prvom dijelu ostala je bez svog obrambenog stupa Jakova Gojuna, najavljivanih lakih pogodaka nije bilo, a lopta u mrežu nije išla ni s linije sedam metara. Ipak, čvrsto je i borbeno bilo na terenu kojeg nakon 30 minuta igre domaćin napušta s minimalnim vodstvom 8:7.

Iako se u uvodnim minutama nastavka činilo kako su se izabranici Slavka Goluže probudili te posložili te su čak i preokrenuli rezultat u svoju korist (10:8, 11:9), naredni trenuci pokazali su novi pad i bolju igru Mađara koji se kako je susret odmicao sve više približavaju svojoj prvoj pobjedi nad Hrvatima nakon pet godina čime su potvrdili kako ih na njihovu terenu, pred njihovim navijačima rijetko tko može dobiti.

Netom nakon pobjede njegove momčadi u prvom ogledu reprezentacija Mađarske i Hrvatske ovoga tjedna, izbornik Lajos Mocsai kazao je: "Dobili smo veliku taktičku bitku, naša je obrana bila sjajna, a Mikler briljantan."

"Nisu pazili. Mi smo se na time-outu dogovorili da navučemo obranu na Czacsara, a on je dodao loptu meni u prazan prostor", prenosi Večernji list osvrt Kornela Nagyja na posljednju akciju njegove momčadi.

"Naš je cilj ostvaren, osigurali smo svoje mjesto na Europskom prvenstvu u Danskoj, a to ponajviše možemo zahvaliti našem odličnom timskom duhu", izjavio je odlično raspoloženi mađarski izbornik.

S druge strane, hrvatski izbornik Slavko Goluža u četvrtak navečer nije imao razloga za zadovoljstvo u dvorani u kojoj je sam za vrijeme svojih igračkih dana ostavio velik trag: "Očekivali smo da će biti teško, Mađarska je ipak težak suparnik, ali nismo očekivali tako grubu igru", prenosi mađarski Nemzeti Sport.

"Nismo odigrali dobro veći dio utakmice, nismo se držali dogovora, a znali smo što nas ovdje čeka te da će atmosfera biti paklena. To su navijači koji znaju napraviti pritisak kada za to dođe trenutak. Primili smo neke pogotke koje inače ne primamo te mi je žao mi je što ih početkom nastavka nismo "slomili", nastavio je hrvatski izbornik koji se potom osvrnuo i na ozljedu stupa hrvatske obrane Jakova Gojuna: "Ostali smo bez stožernog igrača u obrani, Gojuna i pitanje je hoće li biti spreman za subotnju utakmicu."

"Razlog večerašnjeg poraza nije u našoj taktici već u loše odigranoj obrani koja je posebice nakon predaha bila jaka slaba", zaključio je Goluža čiji rukometaši priliku za popravljanje dojma iz Mađarske imaju već u subotu u zagrebačkoj Areni.

Reprezentacija - Općenite utakmice

04.01.2020.
Hrvatska16:14 **Mađarska
06.04.2013.
Hrvatska30:26Mađarska
04.04.2013.
Mađarska20:18Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Carobnjak06.04.2013. u 16:37
    Poslozenao obrana i laki pogodci to je formula za Mađare
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 23:25
    A dobro, vidjeti ćemo u subotu...a bude li jeza kao jučer nadam se da će se to netko od sile eminentnih sportskih novinara usuditi nazvati pravim imenom. Ako opet krene priča o pripremi za Rio (?!) zbljuvaću se...Kaffe und kolach :-!
    Obrisan korisnik
  • crovitlaci05.04.2013. u 15:02
    Hahaha, pa ja se ne sjećam kad je Hrvatska zabila manje golova nego jučer protiv Mađara, a njemu je za poraz kriva obrana.
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 14:48
    tribali bi im fin doček napraviti sutra, mislim na stručni stožer i izbornika, ne na igračefino neki transparent s čime bismo se izjasnili šta mislimo o njemu, te ne pozivanju onih igrača koji mogu igrati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 14:24
    gubi se iz Reprezentacije,samo nas brukaš.
    Obrisan korisnik