Nogomet

Prosinečki se vratio pobjedničkim navikama, Kayserispor ostaje u igri za Europu

Branimir Korać • subota, 06.04.2013.
Prosinečki se vratio pobjedničkim navikama, Kayserispor ostaje u igri za Europu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

28. kolo turskog prvenstva Kayserisporu kojeg vodi Robert Prosinečki donijelo je domaći dvoboj protiv davljenika Elazigspora. Kayserispor je bio uvjerljiv i iako je igrao sat vremena s igračem manje, slavio je 4:1...

Nakon dva uzastopna poraza s po 3:1 od Galatasaraya i Karabukspora, Robert Prosinečki s Kayserisporom ponovno pobjeđuje. U 28. kolu Kayserisporu je u goste stigao Elazigspor i za momčad hrvatskog stručnjaka nije bilo izbora - u igri im je bila samo pobjeda kako bi ostali u igri za europske pozicije.

S druge strane Elazigspor je na dnu ljestvice sa svega tri boda ispred Orduspora koji je prva momčad na pozicijama za ispadanje i jasno je da su i gosti došli s jednim ciljem.

Na kraju je ipak Kayserispor slavio i to vrlo uvjerljivo s 4:1 bez obzira što je od 32. minute igrao bez isključenog Dursuna.

Do isključenja braniča domaćina, Kayserispor je već vodio 2:0 pogocima Boba u sedmoj minuti te autogolom Bilice u 29. minuti. Do odlaska na odmor Kaloglu je uspio smanjiti na 2:1 i zabrinuti domaćina uoči drugog dijela.

Međutim u drugom poluvremenu je Kayserispor unatoč brojčanom hendikepu odigrao dobro i s dva pogotka Pabla Mouchea stigao je do uvjerljive pobjede.

Ova pobjeda Kayserisporu donosi trenutno sedmo mjesto s 39 bodova, četiri boda manje od četvrtoplasirane Kasimpase koja je na posljednjoj poziciji za Europu. S druge strane Elazigspor čija je vrata svih 90 minuta branio Vanja Iveša, ostaje na 15. mjestu.

Tursko prvenstvo, 28. kolo:
Kayserispor - Elazigspor 4:1.

Tursko prvenstvo, ljestvica:
1. Galatasaray 53
2. Fenerbahče 49
3. Bešiktaš 46
4. Kasimpasa 43
...
7. Kayserispor 39
...
15. Elazigspor 32
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 22:20
    žuti je napravio posao, kapa dolje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2013. u 04:19
    Od borbe za opstanak do borbe za europu, bravo Zuti !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 18:07
    ruska liga je jača ali je i kayserispor puno siromašniji i slabiji klub od bilićevog, pa ako bi povukli neku paralelu onda bi se dalo zaključiti da prosa bolji trener. naravno teško je to ovako prosuditi, ali i u zvezdi je prosa bio solidan i čak uzeo trofej.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 17:51
    Jednom kad se naš nogomet očisti barem malo, trebalo bi dovest Prosinečkog i Soldu neka vode reprezentaciju.
    Obrisan korisnik