Nogomet

Lovren: "Nezadovoljan sam svojom situacijom, ispadam krivac za sve Lyonove probleme"

Igor Šestak • nedjelja, 07.04.2013.
Lovren: "Nezadovoljan sam svojom situacijom, ispadam krivac za sve Lyonove probleme"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren u posljednje je vrijeme često kritiziran zbog svojih igara. Francuski mediji nisu mu skloni, a u posljednje vrijeme na "piku" ga ima i bivši francuski izbornik Raymond Domenech. U Lyonu mu ne cvjetaju ruže, često griješi i skuplja kartone, a u razgovoru za Sportske novosti odlučio je ispričati svoju stranu priče i najavio mogući odlazak sa Gerlanda.

Dejanu Lovrenu u posljednje vrijeme karijera ne ide u željenom smjeru, barem ona klupska. Utakmica hrvatske reprezentacije u Walesu, u kojoj je postigao pogodak za izjednačenje, kratkotrajno mu je popravila raspoloženje, no u Lyonu nije sretan. Muči ga odnos s čelnicima kluba i novinarima, a njegovo nezadovoljstvo dodatno se reflektira na prezentacije na travnjaku.

"Nezadovoljan sam svojom profesionalnom situacijom i u takvom stanju ne mogu pružiti najbolje od sebe", započeo je Lovren pa dodao: "Mislim da nije prirodno da je stalno jedan igrač na meti kritika i kontinuirano mu se ističu negativnosti. Nisam zaslužio da me razapinju kao da sam jedini i najveći krivac svih Lyonovih problema."

Posljednje u nizu kritika Lovren je dobio zbog pogreške u utakmici protiv Sochauxa koju je Lyon izgubio s 2:1. Hrvatski branič pogriješio je kod pobjedničkog pogotka Sochauxa i od odgovornosti ne bježi: "Kriv sam za gol, bez sumnje. Cijelu utakmicu smo napadali, imali tri grede i dvije vratnice, a onda protivnici odigraju brzu kontru i postignu pogodak. To me ne opravdava. Jednostavno nisam koncentriran, muči me sve što se oko mene događa, prvi put otkako sam došao 2010. nisam sretan kao igrač."

Iako je u svojim nastupima imao i uspona i padova, Lovren od dolaska u Lyon nije omiljeni igrač francuskih novinara: "Od prvog dana pišu da nisam igrač za Lyon, predbacivali su visinu odštete koja je za mene plaćena, visinu moje plaće, a čak ni dobrim igrama nisam uspio utjecati na njihov stav."

"U Francuskoj se mnogo igra na fizičku moć. Liga obiluje brzim i snažnim igračima te je vrlo naporna. Čak i Ibrahimović kaže da je francusko Prvenstvo fizički najzahtjevnije od svih u kojima je nastupao."

Kako kaže, od kluba je očekivao veću podršku: "Pogodilo me to što nitko ne pita zašto nisam u poželjnoj formi, nitko ne potiče rješavanje problematične situacije. Mogu shvatiti da u klubu nisu zadovoljni mojim igrama, nisam ni ja, ali ponašaju se kao da im nisam važan."

Lovrena su u posljednjih godinu dana mučile i brojne ozljede. Morao je propustiti Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, a ozljede su ga omele i u pripremama za sezonu. Trenutno jedva čeka da ona završi i nada se razgovoru s poslodavcima o svom statusu: "Do kraja je još devet kola u kojima ću dati sve od sebe. Potom ćemo sjesti za stol i vidjeti što dalje. Moram znati što klub želi, a zajedno trebamo pronaći rješenje koje je najbolje za sve."

U reprezentaciji je situacija puno bolja, posebno nakon pogotka Walesu. "Drago mi je da sam tim pogotkom nekima uskratio zadovoljstvo da me opet kritiziraju. Da je Hrvatska izgubila zbog onog čudnog kaznenog udarca koji je dosuđen protiv mene, pojeo bih se živ."

Za izbornika Igora Štimca Lovren ima samo riječi hvale: "Dosta je toga promijenio u reprezentaciji i oko nje, u pozitivnom smisli. Čini mi se kao da je sve prodrmao. Razgovara sa svim igračima, a ne samo onima koji su u prvoj postavi. Daje važnost svakom reprezentativcu i to mi se jako sviđa."

Za kraj, bacio je pogled u reprezentativnu budućnost: "I prije početka kvalifikacija bili smo svjesni snage Belgije. Ključno je da smo odmaknuli Srbiji i sada moramo dobiti Škotsku. U Beogradu će nam biti dovoljno ne izgubiti pa da sami odlučujemo o svojoj sudbini u utakmici s Belgijom na svom terenu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren11.04.2013. u 10:20
    mora dejo još žganaca pojesti. no opet, ipak ga previše kritiziraju
    Zdren
  • Obrisan korisnik07.04.2013. u 19:21
    Ruku na srce,ali Lovren prečesto pravi pogreške,kako u Lyonu tako i reprezentaciji..
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak07.04.2013. u 15:15
    Lovren cim vidi protivnickog igraca u svom 16-ercu odmah reagira
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik07.04.2013. u 15:10
    Kao prvo:Francuski mediji od svog ponosa žele prikriti koliko je u suštini Le Championnat slab i da maltene više renomeom ni ne može spadat u lige petice,da nema "pariških šeika" i velike love općenito u nogometu i same Francuske kao jedne velike europske državne sile...nula. Kao drugo:Lyon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • loozer07.04.2013. u 14:58
    *paradoksa
    loozer