Košarka

Perasović: "Real nije imao svoj dan, ali i takvog ga nije lako pobijediti"

Branimir Korać • nedjelja, 07.04.2013.
Perasović: "Real nije imao svoj dan, ali i takvog ga nije lako pobijediti"
Foto: Kristijan Komarica

Valencia je odigrala sjajnu utakmicu u 28. kolu španjolskog prvenstva i posve je nadigrala na svom parketu momčad Reala. Konačnih 88:79 ne pokazuje koliko je Perasovićeva momčad dominirala tijekom susreta...

Najveću prvenstvenu pobjedu ove sezone Valencia je ostvarila ove nedjelje kada je na svom parketu svladala momčad Reala. Perasovićeva momčad nadigrala je Madriđane u svim aspektima igre i hrvatski stručnjak mogao je biti itekako zadovoljan nakon susreta.

"Ovo je bila puno važnija utakmica za nas nego za njih i to se vidjelo na terenu. U svim aspektima igre smo ih nadigrali pa čak i u skoku sve do posljednje četvrtine. Ostati u igri s Realom je vrlo teško, svjesni smo da jedna od najboljih europskih momčadi nije igrala dobro, ali to ne umanjuje našu pobjedu jer nije lako slaviti niti protiv ovakvog Reala."

Za Valenciju je puno značio povratak Justina Doellmana, a Perasovića je posebno veselila reakcija igrača nakon posljednjeg poraza.

"Igrači su odreagirali na najbolji mogući način. Pokazali smo na parketu svoju kvalitetu, a za samopouzdanje je puno značio i oporavak Justina Doellmana koji nam je jako važan igrač. Trebala nam je ovakva pobjeda kako bi sami sebi pokazali da smo spremni za pravi rezultat u doigravanju. Protiv Reala je teško igrati, mi želimo dostići njihovu razinu igre i to nam je cilj", dodao je Perasović.

Trener Reala Pablo Laso sportski je čestitao Perasoviću na ovoj pobjedi priznavši da je bolji protivnik zasluženo slavio.

"Valencia je apsolutno zaslužila ovu pobjedu jer je igrala s velikom željom. Mislim da je ključna bila druga četvrtina gdje su nam stvorili dosta problema i to nam je odnijelo konce igre iz ruku. Imali smo problema sa slobodnim bacanjima i vrlo nizak postotak je jedna od stvari što smo poraženi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 12:43
    bravo perasovicu bravo valencia ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 12:36
    bravo peras! bravo za svu trojicu naših trenera u španjolskoj!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 09:21
    Stvarno mi je drago zbog Persovića koji potvrđuje da je jedan jako dobar trener. Čovjek radi dobar posao u najboljoj ligi u Europi. Pa je tu i Tabak u Caji...znači kvalitetnih trenera imamo, nisu ni igrači toliko loši što se vidi po raznim klubovima u Euroligi... Još kad ne bi bilo HKS-a (čitaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik