Košarka

Počinje doigravanje za prvaka: Novi Zagreb dočekuje Jolly

Sportnet • ponedjeljak, 08.04.2013.
Počinje doigravanje za prvaka: Novi Zagreb dočekuje Jolly
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Regularna sezona za "Lupice", ali i za ostatak hrvatskih košarkaških prvoligaša je završena. Zadnje kolo, posebno utakmica u Zagrebu protiv Medveščaka i Jollieta donijelo je odluku – na megdan "Lupicama" će po četvrti i peti (a možda i šesti) put ove sezone upravo Šibenčanke...

Dosadašnja tri susreta donijela su pobjedu Lupica, koje time i postaju favoritkinje u ovom polufinalnom doigravanju. Istina, ne samo time, već i rezultatima u ovoj sezoni. Osim što su osvojile Kup, Lupice su ove sezone bile iznimno uvjerljive – ostvarile su 21 pobjedu i samo jedan poraz (važni, istina, koji Gospiću donosi prevagu domaćeg terena u možebitnom finalu). Postigle su 2.101 koš, što je prosječno 95,5 po utakmici, primale svega 59,3 po utakmici (prosječna pobjeda od 36,2 razlike), ostvarile index od ukupno 2.493, što je 113,3 po utakmici).

No, sve to se sada briše i počinje jedno potpuno novo prvenstvo – doigravanje za prvaka.

"Očekivali smo Šibenčanke, iako moram priznati da su i Medvjedice bile blizu trećeg mjesta, možda najbliže do sada u novijoj povijesti. Uglavnom, ovo su potpuno nove utakmice, vjerujem da je osvajanje trećeg mjesta, iako s tri poraza u zadnje tri utakmice podiglo Jolliete, i neće nam biti lako u polufinalu. Sjetimo se prošle sezone, kada smo ušli u polufinale kao favoriti, ali su nas Šibenčanke porazile u tri utakmice. Moramo biti spremni i maksimalno fokusirani na zadatke koje smo do sada obavljani na najbolji mogući način. Idemo utakmicu po utakmicu. Vjerujem da će sve biti zdrave i spremne za utakmicu", najavio je polufinalne dvoboje s Šibenik Jolly JBS-om trener Vladimir Ivanković.

Prva utakmica polufinala prvenstva Hrvatske Novi Zagreb – Šibenik Jolly JBS igra se u srijedu, 10. travnja, s početkom u 20 sati u dvorani Trnsko. Prije početka utakmice bit će upriličena mala svečanost – kao i mnogi drugi klubovi u Hrvatskoj i svijetu, "Lupice" će na krov dvorane Trnsko podići prvu "trofejnu" zastavu – zastavu pobjednika Kupa "Ružice Meglaj Rimac".

Ulaz na utakmicu je slobodan, uz to da svatko tko želi može ostaviti prihod za udrugu "Veliko srce – malom srcu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!