Tenis

Hrvatska Davis Cup reprezentacija treći nositelj ždrijeba kvalifikacija za Svjetsku skupinu

Vedran Babić • ponedjeljak, 08.04.2013.
Hrvatska Davis Cup reprezentacija treći nositelj ždrijeba kvalifikacija za Svjetsku skupinu

I dok je tek arhivirano četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa za ovu godinu, hrvatska reprezentacija okrenuta je ždrijebu kvalifikacija za ostanak u toj skupini i u sljedećoj godini...

Ždrijeb kvalifikacija za ostanak u najelitnijem razredu Davis Cupa održat će se u srijedu u Londonu u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Hrvatska će u ždrijebu biti treći nositelj, što znači da neće moći igrati protiv nekog od preostalih sedam nositelja. To su Španjolska, Austrija, Švicarska, Njemačka, Australija, Belgija i Japan.

Mogući suparnici su Brazil, Izrael, Kolumbija, Ekvador, Velika Britanija, Nizozemska, Poljska i Ukrajina.

Hrvatska će od 13. do 15. rujna, kada se odigravaju susreti, biti domaćin ako izvuče Veliku Britaniju ili Ukrajinu, a gost ako izvuče Brazil ili Ekvador. O domaćinstvu eventualnih susreta s Izraelom, Kolumbijom, Nizozemskom i Poljskom odlučivat će ždrijeb.

Podsjetimo, Hrvatska je u prvom kolu Svjetske skupine ove godine izgubila od Italije u Torinu 3-2. Posljednji je put iz najvišeg ranga natjecanja ispala 2007. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2013. u 13:16
    je, al neamaju svi murraya i janowicza. ostale više manje prolazimo bez obzira na parove, ali ove nikako, odnosno teško.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 22:16
    imaju skoro svi kad sagledaš dobre parove Brazil - Melo/Soares Kolumbija - Cabal/Farah Poljska - Fyrstenber/Matkowski V.Britanija - J. Murray/Marray Izrael - Erlich/Ram jedino Nizozemska, Ukrajina i Ekvador i ne baš De Bakker/Haase, Molchanov/Stakhovsky i Hidalgo/Quiroz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 17:29
    vb i poljska nikako. imaju strašne parove.
    Obrisan korisnik