Rukomet

Dvoršek: "S Meškovom jedna prava 'muška' utakmica, a podsvjesno razmišljam i o Makedoncima"

Damir Žbulj • utorak, 09.04.2013.
Dvoršek: "S Meškovom jedna prava 'muška' utakmica, a podsvjesno razmišljam i o Makedoncima"

Nadolazećeg vikenda za rukometaše Croatia osiguranje Zagreba dolazi vrhunac sezone. Final Four regionalne SEHA lige bit će veliki test za njihovu mladu momčad, a njihov prvi trener Boris Dvoršek iznio je razmišljanja pred polufinale s bjeloruskim Meškovom koje je na rasporedu u petak od 17 sati...

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, a pred početak završnice sezone u hrvatskom prvenstvu i Kupu, rukometaši Croatia osiguranje Zagreba putuju u Skoplje na završni turnir četiri najbolje ekipe regionalne SEHA lige. Suparnik u polufinalu bit će im bjeloruski Meškov iz Bresta, koji je regularni dio sezone završio na prvom mjestu i koji u svojim redovima ima bivšeg Zagrebaša Ljubu Vukića i donedavnog igrača Nexea Roberta Markotića, kao i hrvatskog vratara Vladimira Božića.

"Dugo čekamo taj završni turnir, da pokažemo kako Zagreb još uvijek ima kvalitete i da se vraća na rezultatske staze uspjeha. Postavili smo si cilj ulazak u finale, a tada je sve moguće. Ono što priželjkujemo da Zagreb prezentira puno bolji rukomet nego u zadnjih nekoliko utakmica Lige prvaka, koji će igrati brže, jednostavnije, Zagreb koji ima igru, koji zna što hoće i koji će s jednim velikim motivom igrača želi ući u završnicu SEHA lige," poručio je za početak svoja očekivanja od nastupa svoje ekipe u makedonskom glavnom gradu.

Prva prepreka Zagrebašima bit će Meškov, koji je već ove sezone u dva navrata porazi hrvatskog prvaka, na gostovanju u Brestu bilo je 30:25, dok je u zagrebačkoj Kutiji šibica bilo 29:32 za goste iz Bjelorusije: "Sama činjenica da je Final Four govori da u Skoplje stižu najbolje ekipe i mislim kako svi imaju podjednake šanse. Meškov je bio prvi, pokazao je najviše, dok smo mi završili četvrti i s te pozicije, prednost je na njihovoj strani. Međutim, mi imamo veliki motiv da im uzvratimo za dva poraza."

"Brest je jako dobra ekipa, posložena, ali to ne znači da smo mi lošiji. Igraju dobru obranu, imaju dobrog vratara Čarapenku, a najveća opasnost prijeti nam od njihovog srednjeg i lijevog vanjskog, to su Danac Knudsen i Litavac Atajevas. Imaju i dobro lijevo krilo, našeg Vukića, koji je i odličan obrambeni igrač, kontraš. Markotića na desnom vanjskom, jednog dobrog pivota, što dovoljno govori kako su jedna jako solidna i izbalansirana ekipa. Mislim da će to stvarno biti žestoka utakmica," poručio je trener Dvoršek.

"Moramo odigrati jednu pravu, 'mušku' utakmicu kako bismo dobili Brest," zaključio je.

Jedino Matić 'out' zbog ozljede

Što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi CO Zagreba trener Boris Dvoršek je naglasio kako na Marka Matića neće još moći računati barem dva tjedna. Luka Stepančić odmorio se i upaljeno skakačko koljeno stvar je prošlosti. Stipe Mandalinić više također nema problema s lakšim istegnućem zadnje lože, a Dvoršek je posebno istaknuo zadovoljstvo što se u potpunosti opravio Slovenac David Špiler te kako su važne obrambene karike Domagoj Sršen i Tonči Valčić također potpuno spremni. Na put će i mladi Lovro Mihić, lijevo krilo, koji se već ove sezone istaknuo u nekoliko utakmica Lige prvaka: "S Mihićem već radim dvije godine u juniorskom uzrastu i za njega tvrdim kako će biti pojačanje za prvu ekipu. Imat ćemo tri lijeva krila u Skoplju, a Mihić će nam pomoći i u obrani gdje spremamo neka iznenađenja za Meškov," najavio je trener prve ekipe Zagrebaša Dvoršek.

U drugom polufinalu u petak u dvorani Boris Trajkovski sastat će se dva najbolja makedonska rukometna kolektiva. Červarov Metalurg, koji je ove sezone u sjajnoj formi te je osigurao nastup u četvrtfinalu Lige prvaka te Vujovićev Vardar, koji je i aktualni osvajač ovog natjecanja iz prošlogodišnjeg Final Four turnira u zagrebačkoj Areni: "Sve naše završne pripreme fokusirane su na utakmicu s Meškovom. Brinemo prije svega o sebi, tek tada u Bjelorusima, a podsvjesno vodim brigu o Makedoncima. Razmišljam i o njima, gledao sam neke utakmice, ali ipak prije svega koncentracija je na Meškov."

"Nakon polufinala u petak, imamo dovoljno vremena do nedjelje navečer da se pripremimo za eventualnog suparnika u finalu. Sve znao o Vardaru i o Metalurgu, baš kao što to i oni znaju o nama. Bit će to u svakom slučaju žestoka polufinalna utakmica. Dvije ekipe iz istog grada, no, ako su kompletni, malu prednost dao bih Metalurgu, koji je pokazao veću kvalitetu ove sezone i koji je za nijansu veći favorit," razmišljanja su trenera Zagrebaša Borisa Dvoršeka o završnici regionalne SEHA lige.

Igrači Croatia osiguranje Zagreba u Skoplje putuje u srijedu, a polufinalne utakmice na rasporedu su u petak.

Final Four SEHA lige, polufinala:
Croatia osiguranje Zagreb - Meškov Brest, 12. travnja, 17 sati
Metalurg - Vardar PRO, 12 travnja, 19 sati

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2013. u 15:23
    Jel ovo sa strane svježa ljestvica? Tatran 15 utakmica??
    Obrisan korisnik