Nogomet

Conte uoči Bayerna: "Ako želite pronaći neboder koji je već napravljen i dovršen - onda je to Bayern"

Ivan Dominik • utorak, 09.04.2013.
Conte uoči Bayerna: "Ako želite pronaći neboder koji je već napravljen i dovršen - onda je to Bayern"
Foto: EPA

Ususret uzvratnoj utakmici Juventusa i Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka, konferencije za novinare održane su u oba tabora. I dok Bavarci govore kako još ništa nije gotovo i da žele pobjedu i u Italiji, Torinezi najavljuju oprezniji susret, ali i mnogo motiviranosti te drugačiji pristup utakmici...

Trener Juventusa Antonio Conte još uvijek se nije pomirio s dosta teškim i neugodnim 2:0 porazom od Bayerna na Allianz Areni u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Talijan na klupi Bianconera stoga je došao do nekoliko zaključaka iz tog poraza, a jedan od najvažnijih jest taj da mora promijeniti način i sustav igre protiv Bavaraca:

"Oni su pokazali svu svoju snagu u prvoj utakmici. No, mi imamo i snage i motiva da se suočimo s njima u drugoj utakmici na najbolji mogući način, ali također želimo igrati drugačije, nego što smo odigrali prošli tjedan", započeo je na konferenciji za medije u Torinu talijanski stručnjak.

"Pokušat ćemo igrati kao pravi Juve, iako svjesni toga da igramo protiv vrlo jakog Bayerna. Međutim, sve to daje nam vrlo jaki stimulans i ogromnu motivaciju da pokušamo proći ovdje i izaći kao pobjednici", nastavio je strateg Stare dame.

Također, Conte je bio i vrlo slikovit u usporedbama svog kluba s bavarskim divom, kao i hvaljenjem oba sastava: "Ako želite pronaći neboder koji je već napravljen i dovršen - onda je to Bayern. Možemo onda reći da smo mi na otprilike trećini puta u građenju našeg nebodera", rekao je mladi trener.

Svome treneru u najavi utakmice protiv Nijemaca pridružio se i iskusni stoper Juventusa, Giorgio Chiellini, koji je također dao svoje viđenje nadolazećeg sraza:

"Želimo odigrati veliku veliku i odličnu utakmicu. Vjerujemo u naše šanse i u pozitivan završetak susreta po nas. Siguran sam da ćemo napustiti teren bez ikakvih zamjerki i žaljenja, što god se dogodilo", počeo je stoper kluba iz Torina i završio: "Znamo protiv koga igramo i da imamo vrlo jakog protivnika s druge strane, ali isto tako smo svjesni i da mi možemo jako puno. Vrlo smo motivirani za tu utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 14:12
    ne mogu se pokrit ušima jer mi nisu toliko velike ko tvoje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 13:33
    hvala conte na "slikovitosti" :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 12:33
    reko sam nešto svoje i ako nisi primjetio ponovit ću ti: "pokrij se ušima..."
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 10:48
    The smarest one,vidi se kolko si pametan kad neznaš reći nešto svoje nego izvrćeš moje riječi,vucibatino jedna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 09:50
    ma nema juve šanse.
    Obrisan korisnik