Nogomet

Eriksen na meti vrhunskih klubova: "Moja je cijena 20 milijuna eura"

Josip Piršljin • srijeda, 10.04.2013.
Eriksen na meti vrhunskih klubova: "Moja je cijena 20 milijuna eura"
Foto: EPA

Veznjak Ajaxa i danske reprezentacije, Christian Eriksen, već se duže vrijeme spominje u kontekstu odlaska iz nizozemske Eredivisie u jaču ligu. Odličnim igrama dobio je pažnju brojnih vrhunskih klubova, a među onima koji su najviše "zagrizli" je Liverpool. Danac je objavio i svoju cijenu...

Jedan od najvećih "dragulja" danskog nogometa mogao bi ovog ljeta promijeniti sredinu s obzirom na veliki interes bogatijih klubova. Christian Eriksen predvodi Ajax u nizozemskoj ligi prema obrani naslova, no sve je izvjesnije kako će uskoro ordinirati veznim redom kluba u jačoj ligi.

21-godišnjak ima još samo jednu godinu ugovora s Kopljanicima, te se nije odlučio o produžetku premda mu je ponuda na stolu već odavno. Za njegove usluge interes su pokazali Manchester United i Arsenal, ali čini se kako je najozbiljniji u pokušaju dovođenja Danca ipak Liverpool.

"Imamo listu skauta koje strani klubovi šalju na naše utakmice, a najčešće nas posjećuju iz Liverpoola. Želimo da Eriksen ostane u Ajaxu još barem dvije godine, ali očito je kako je on već sada spreman igrati za ponajbolje klubove na svijetu", rekao je nedavno tehnički direktor Ajaxa Marc Overmars.

Talentirani nogometaš je neodlučan oko nastavka karijere, ali dao je naslutiti da će napustiti Amsterdam ukoliko prava ponuda stigne: "Moja je cijena 20 milijuna eura. Znam da je to puno, ali kada dođe vrijeme, ostavit ću klubovima da se dogovore oko transfera", kazao je.

Eriksen "gura" Ajax prema novom naslovu u Nizozemskoj, Kopljanici imaju tri boda više u borbi za titulu od PSV-a i Vitessea. Danski reprezentativac je ove sezone u svim natjecanjima odigrao 40 utakmica u kojima je upisao 11 pogodaka i čak 17 asistencija.

Svoje umijeće Eriksen je pokazao i na posljednjoj utakmici Ajaxa u kojoj je momčad Franka de Boera dobila Heracles s 4:0 postigavši prekrasan pogodak...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 08:48
    Sjeo bi nam ko budali šamar...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 23:08
    savršen za UTD!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 16:14
    di će svi ti veznjaci onda igrat? možda za drugu momčad. već ih sad imate previše
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 15:25
    mislim da će u Liverpool
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 15:24
    dzaba
    Obrisan korisnik