Hrvatski nogometni kup, Polufinale, 10.04.2013, 19:00 h, Gradski stadion u Koprivnici, gledatelja: 1500
Suci: Damir Batinić (Osijek), Goran Pataki (Đakovo), Dario Vrabec (Zagreb)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Davor Vugrinec 77'
1:2(0:0) Hajduk
Tino Sven Sušić 56'
Danijel Stojanović 90'+2'
Hajduk

Hajduk do pobjede uz isključenog igrača, težak posao za Slaven u uzvratu

Ivana Strahija • srijeda, 10.04.2013.
Hajduk do pobjede uz isključenog igrača, težak posao za Slaven u uzvratu
Foto: Bruno Karadža

U izuzetno sadržajnoj utakmici u kojoj su žuti kartoni padali poput kiše, Hajduk je na gradskom stadionu u Koprivnici, požrtvovanom igrom usprkos igraču manje tijekom većeg dijela susreta, uspio doći do pobjede od 2:1. To je veliki zalog za ulazak u finale Kupa, dok se Farmaceuti imaju malo čemu nadati...

Skoro nevjerojatna bila je utakmica odigrana u Koprivnici danas, iako nogometnim zaljubljenicima prava poslastica. Isključena su tri igrača, pala su tri gola, a gost je odnio pobjedu, kratki je sažetak onog što se događalo u prvih 90 minuta polufinala Kupa.

Susret kreće u visokom tempu, a uvodni dio pripada domaćinima, koji su mogli do gola već u petoj minuti. Igor Jugović izvodi slobodni udarac, ubacuje sjajnu loptu na Elvisa Kokalovića, domaćeg kapetana, pred Hajdukovim golom, no ovaj loptu ne iskorištava za vodstvo.

Uzvraćaju gosti iz Splita, koji su nahrupili u domaćih 16 metara, a u želji da Kouassiju izbije loptu, domaći Mateas Delić je, čini se, igrao rukom. No, sudac Damir Batinić to nije vidio, pa slijedi udarac iz kuta za bijele. Zoran Plazonić vrlo dobro šutira na vrata Slavena, ali je još bolji domaći vratar Silvio Rodić.

Dvije minute kasnije opet opasnost po mrežu Farmaceuta. U centru akcije ponovno je Bjelokošćanin u bijelom dresu, no on je oči u oči s Rodićem omanuo u svom naumu i promašio.

U 17. minuti loše vijesti za goste, drugi žuti karton dobio je Avdija Vršajević i tako ostavio svoju momčad sa svega deset igrača. Situaciju pokušava odmah iskoristiti Dario Čanađija, uz pomoć Delića, ali na semaforu ostaje 0:0.

Do kraja prvih 45 minuta još dvije matne prilike za domaće. U jednoj se našao Nikola Rak, a u drugoj Vedran Purić, ali se i na odmor ide bez pogodaka.

U drugom poluvremenu, vjerojatno nakon razgovora u svlačionici, Splićani izgledaju mnogo bolje, a želje je u djelo pretvorio Tino Sven Sušić. Sjajno je reagirao na loptu koju je izboksao koprivnički vratar Rodić te je Hajduk poveo.

Domaći nogometaši i dalje ne uspijevaju iskoristiti svog igrača više, šanse imaju Čanađija i Maras, ali gostujuća obrana prilično dobro radi svoj posao. To jest, dobra je do 77. minute, kad je Dejan Glavica uspio vratiti loptu za Davora Vugrinca, a on je matirao gostujućeg vratara bez imalo problema za 1:1.

Dvije minute kasnije, mogli su domaći u potpunosti okrenuti rezultatsku situaciju. Glavica je sa strane sjajno ubacio pred Hajdukov gol, ali Mario Jelavić glavom u odličnoj poziciji nije dovoljno precizan.

U 85. minuti brojčane su snage izjednačene, na tuširanje je poslan Kokalović, također zbog drugo žutog kartona, a onda je Slaven otišao u brojčani deficit, jer je u 90. minuti isključen i Igor Bubnjić.

Predobra je to situacija bila da je gosti ne bi iskoristili. Danijel Stojanović je sjajno reagirao na ubačenu mu loptu i matirao Rodića za ponovno vodstvo Hajduka. S 1:2 utakmica završava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 19:29
    Čestitke Hajduku na pobjedi,apsolutno zasluženo slavlje!Bravo i za Stojanovića,konačno je utišao kritičare.koliko sam gledao Hajduk ove sezone,mislim da čovjek ono što igra odigra sasvim korektno.Bek je najnezahvalnija pozicija u nogometu,kad odigraš dobro nitko te ne primijeti jer se od tebe i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 16:12
    ima nade za nas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 15:17
    navijam za Rijeku ali volim Ajduk i torcidu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 22:50
    polako, samo polako, i pazite samo da vam mali dinamo na čelu sa velikim gazdom ne pokvari planove! zna se čija je zadnja kad je u pitanju nogomet u hrvata, na žalost...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 19:42
    Kup je naš :-))
    Obrisan korisnik