Nogomet

Pique: "Messi može sve promijeniti, čak i kad je ozlijeđen. Ponovno je to učinio"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.04.2013.
Pique: "Messi može sve promijeniti, čak i kad je ozlijeđen. Ponovno je to učinio"
Foto: EPA

Barcelona je na svom terenu gubila od Paris Saint Germaina te bila na rubu ispadanja iz Lige prvaka, no s klupe je ušao Lionel Messi i započeo akciju za izjednačenje i prolaz...

Barcelonin branič Gerard Pique istaknuo je ulogu koju je odigrao Lionel Messi u novom remiju katalonskog diva s pariškim prvoligašem. Na stadionu Camp Nou završilo je 1:1 te je Barcelona zahvaljujući golovima u gostima otišla u polufinale Lige prvaka.

Christophe Jallet, nogometaš PSG-a: "Dali smo sve od sebe. Nismo se bojali Barcelone i igrali smo svoju igru. Stvarali smo im probleme od samog početka pa su bili nervozni i nisu bili daleko od ispadanja iz Lige prvaka".

"Govorimo o najboljem igraču svijeta. On može sve promijeniti, čak i kad je ozlijeđen. Ponovno je to učinio. Sretni smo i ponosni što ga imamo u momčadi i moramo ga iskoristiti kada nam ne ide", komentirao je španjolski reprezentativac.

Argentinski nogometaš započeo je akciju za 1:1, koju je nastavio Villa, a dovršio Pedro, čime je anulirana prednost koju je Parižanima donio Pastore početkom drugog poluvremena.

"Znali smo da nam je važno imati Messija na terenu. On je naša referentna točka, može zabiti ili dodati, i od velike nam je pomoći", dodao je Pique.

Barcelona će tako igrati šesto uzastopno polufinale elitnog europskog natjecanja, a Pique najavljuje: "Pokazali smo kvalitetu tijekom zadnjih godina i zaslužujemo još jedno polufinale, makar se PSG pokazao kao čvrst protivnik. Svejedno nam je s kime ćemo igrati - njemačke su momčadi uistinu jake, a Real Madrid ima jedan od najboljih sastava u povijesti. Bit će teško, ali to se od polufinala Lige prvaka i očekuje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 10:01
    Kod Barce nije problem neigranje Messija, vec neozbiljno shvacanje tekme. Prosle sedmice su dokazali doma u prvenstvu da mogu bez Messija, istina igrali su protiv slabasnog protivnika, no svi su pricali o Barcinom kiksu. Vamos Barca !
    Obrisan korisnik