Rukomet

Zovko, Matijević i Šola ostali bez posla u Zvezdi

Damir Žbulj • četvrtak, 11.04.2013.
Zovko, Matijević i Šola ostali bez posla u Zvezdi
Foto: Ivana Strahija

Proslavljeni hrvatski rukometni stručnjak Zdravko Zovko ostao je bez posla u Rusiji. Naime, nakon što je njegov ženski rukometni klub Zvezda Zvenigorod ove sezone ostao bez poluzavršnice Lige prvakinja, Zovko nije uspio osigurati svojoj ekipi plasman niti u finale ruskog prvenstva. Čelnici kluba zahvalili su mu se na suradnji, a s njim su bez angažmana ostali i njegovo pomoćnik Mato Matijević te trener tamošnjih vratarki Vlado Šola...

Ruska avantura Zdravka Zovka privedena je kraju. Na njegovu žalost, bez rezultatskog uspjeha. Ove sezone njegov ženski rukometni klub Zvezda Zvenigorod ostao je bez polufinala Lige prvakinja, a nakon uvjerljivog poraza od aktualnih ruskih prvakinja Dinama iz Volgograda u prvoj utakmici polufinala playoffa, niti u uzvratu nisu uspjeli stići do preokreta u seriji.

Zvezda trenutno spada u red najbogatijih ruskih ženskih rukometnih kolektiva i gubitak finala veliki je neuspjeh za taj klub, pogotovo što je angažmanom hrvatskog rukometnog trojca u stručnom stožeru najavljena nova era Zvezde u borbi za trofeje.

Bez posla su tako u Rusiji ostali i Zovkov pomoćnik Mato Matijević te trener vratarki Vlado Šola

Zdravko Zovko svoje najveće trenerske rezultate ostvario je u 90-tim godinama prošlog stoljeća, kada je sa Zagrebom osvajao titule europskog prvaka, dok je kao izbornik Hrvatske osvojio europsku broncu u Portugalu 1994. te svjetsko srebro na Islandu, godinu dana kasnije. Bio je i trener Podravke, kao i izbornik ženske hrvatske rukometne reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.04.2013. u 20:32
    E tako ti je to u Rusiji. Hoće nadoknaditi ono što su zaostali godinama u zenskom rukometu, dovedu stručnjaka iz zemlje koja zna nešto o tom sportu, i onda kad odmah ne proizvodiš prvo mjesto, onda ti zahvaljuju i - dovidenja!
    narada108