Nogomet

Video: Benfica i Fenerbahče uspjeli sačuvati prednost iz prvih susreta, Basel prošao nakon jedanaesteraca

Ivan Pavić • petak, 12.04.2013.
Video: Benfica i Fenerbahče uspjeli sačuvati prednost iz prvih susreta, Basel prošao nakon jedanaesteraca
Foto: EPA

Iako su ga mnogi otpisivali prije prve utakmice, Basel je pokazao kako favoriti uvijek ne pobjeđuju, te se zasluženo našao u polufinalu. Fenerbahče i Benfica uspjeli su sačuvati prednost iz prvih utakmica na gostovanju kod Lazija i Newcastlea...

Basel - Tottenham 2:2 (1:1) (jedanaesterci 4:1)
(Salah 27', Dragović 49'; Dempsey 23', 82')

Nakon 90 minuta uzvratne utakmice u Švicarskoj, koja je završila istim rezultatom kao i prva 2:2, otišlo se u produžetke.

Iako smo na kraju regularnog djela vidjeli četiri pogotka, utakmica nije bila puna akcija i zanimljivosti kao u prvoj utakmici na White Hart Laneu. Poveli su gosti u 23. minuti, preko danas dvostrukog strijelca Clinta Dempseya. Veselje gostiju nije dugo trajalo. U 27. minuti rezultat je poravnao najbolji igrač prve utakmice, Mohamed Salah.

U drugom dijelu domaćini su stigli i do vodstva. U 49. minuti za 2:1 pogodak je postigao Aleksandar Dragović. Ipak, pogodak za izjednačenje i produžetke postigao je opet Dempsey u 82. minuti. Tottenham je u produžetke ušao znatno oslabljen nakon što je u 90. minuti isključen Jan Vertonghen.

Na ruletu jedanaesteraca više sreće imao je Basel. Najzaslužniji za to bio je vratar Basela Yann Sommer obranivši loptu Toma Huddlestonea i Emmanuel Adebayor koji je promašio okvir vrata.

Lazio - Fenerbahče 1:1 (0:0)
(Lulić 60'; Caner 73')

Pred praznim tribinama Rimljani ipak nisu uspjeli nadoknaditi dva pogotka iz prve utakmice. U prvom djelu nismo vidjeli pogotke, do prvog je trebalo čekati do 60. minute kada je nadu Laziju dao Senad Lulić u 60. minuti.

Lazio se otvorio, pokušao doći do pogotka, ali nisu uspjeli. Upravo tu otvorenost domaćih i napadački stav, iskoristili su gosti te su preko jedne kontre zabili pogodak kada je Erkin Caner sjajnim udarcem u 73. minuti pogodio vrata Lazija.

Newcastle - Benfica 1:1 (0:0)
(Cisse 71'; Salvio 91')

U utakmici koju je sudio naš Ivan Bebek, Benfica je uspjela sačuvati prednost iz prve utakmice. Newcastleu je rezultat 2:0 bio dovoljan za prolazak u polufinale.

Na jedan pogodak od toga doveo ih je Papiss Cisse postigavši pogodak na asistenciju Shole Ameobija u 71. minuti, te su nakon toga krenuli na sve ili ništa.

U 91. minuti iz jednog kontranapada Benfica je zabila i pogodak koji je riješio sve dvojbe. Asistirao je Moreno, a strijelac je bio Eduardo Salvio.

Europska liga, završnica

četvrtfinale

Benfica3:1Newcastle
Chelsea3:1Rubin Kazan
Fenerbahçe2:0Lazio
Tottenham2:2Basel
Basel6:3 **Tottenham
Lazio1:1Fenerbahçe
Rubin Kazan3:2Chelsea
Newcastle1:1Benfica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.04.2013. u 18:25
    Lol ko sa malo razuma u glavi je bio otpisao Basel nakon prve utakmice, kako gore piše? Nasuprot, Englezi su bili ti koji nisu oduševili, tako da su npr. na Al-Jazeera sportu dobro predvidili Hoddle, Wilkins i Lineker ispadanje Tottenhama.
    narada108
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 07:17
    Krivo. Benfica i Basel su engleski, Fener turski, a Chelsea švicarski.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 01:14
    basel je turski klub,benfica švicarski a chelsea i fener engleski
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 00:22
    DVA ENGLESKA, JEDAN TURSKI I ŠVICARSKI KLUB U POLUFINALU EUROPSKE LIGE Otkad je Benfica engleski klub?
    Obrisan korisnik