Nogomet

Trener Galatasaraya suspendiran na devet utakmica, kormilo preuzima žena?

Borna Rupnik • petak, 12.04.2013.
Trener Galatasaraya suspendiran na devet utakmica, kormilo preuzima žena?
Foto: EPA

Disciplinska komisija Turskog nogometnog saveza izrekla je stroge sankcije Fatihu Terimu, što mi moglo dovesti do presedana u tamošnjem nogometu...

Galatasaray je prije tjedan dana uz dva pogotka Drogbe upriličio veliki preokret u prvenstvenom dvoboju protiv Mersina, premda je imao igrača manje, i slavio s konačnih 3:1. No, pritom je na dulje vrijeme ostao bez stručnog stožera.

Naime, zbog brojnih prigovora sucu te ulaska u teren isključen je Fatih Terim, a na tribine su poslani i njegovi pomoćnici Umit Davala i Hasan Sas.

Terim je kažnjen s čak devet utakmica zabrane vođenja momčadi, s obzirom da su mu aktivirane i dvije utakmice uvjetne kazne zbog ranijih prijestupa. Sas je suspendiran na dvije utakmice, a Davala na jednu.

Tako je otvorena mogućnost da Galatasaray u ligaški okršaj s Kardemir Karabuksporom povede Duygu Erdogan, koja trenutačno trenira pričuvnu momčad turskog velikana. Bio bi to prvi slučaj u tamošnjem nogometu da žena obavlja dužnost trenera u prvoj ligi. Uprava Galatasaraya ima i drugu opciju - na klupu prve momčadi postaviti trenera vratara Taffarela, bivšeg brazilskog reprezentativca.

Terim je prije izricanja kazne naglasio kako zaslužuje više poštovanja od strane sudaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!