Ostali sportovi

Jug jači od Sjevera u pripremama ragbijaša

Sportnet • subota, 13.04.2013.
Jug jači od Sjevera u pripremama ragbijaša

Uoči završnice priprema hrvatskih ragbijaških reprezentativaca za utakmice skupine 2A Europskog kupa nacija, u Splitu su se susrele selekcije Juga i Sjevera. Po očekivanju, Jug je pokazao više...

Selekcija Juga - Selekcija Sjevera 48:7 (14:0)

Ragbi, pripreme reprezentacije
Split, 13.4.2013., igralište: RK Nada, 500 gledatelja

Selekcija Juga: Miljak, Čulić 5, Borozan, Vukušić, Jurčević, Macan, Popović 5, Buzov 5, Tvrdić, Rosso 15, Žunić, Grčić 5, Burazin 10, Klarić Kukuz, Lerotić, Čorić, Perlain, Turić, Bubrić, Vukša 5, Knežević.

Selekcija Sjevera: Bulat, Kulić, Galić, Mihaljević, Buljac, Jureško, T. Zelić, Draženović, Rončević, Sekovanec 2, Draganić 5, Ivankić, Oxenham, Rautek, Bunić, Belobrajdić, Lučić, Hasija.

Bila je to uspješna proba prije završnog tjedna priprema za nastup hrvatske ragbijaške reprezentacije u skupini 2A Europskog kupa nacija. Iako su obje selekcije nastupile nekompletne, mladići na terenu trudili su se da svoje znanje i vještine pokažu izborniku, pa smo gledali dopadljiv i atraktivan ragbi.

Očekivano, s obzirom na tijek završnice Prvenstva Hrvatske i raspoloživost igrača, selekcija Juga bila je u prednosti. Izabranicima selektora Juga, prof. Denisa Puljiza, trebalo je 15-ak minuta da poslože redove, nametnu ritam i zagospodare Starim placem.

Selekcija Sjevera pružala je solidan otpor u prvom dijelu utakmice, da bi im se igra raspala u nastavku susreta. Igra Juga bila je agresivnija, tečnija i u drugom dijelu mnogo efikasnija od igre kolega sa sjevera.

Prema prikazanom, svoje mjesto u reprezentaciji sve više traže mladići rođeni 1992 i 1993., koji bi kroz godinu ili dvije trebali postati okosnica hrvatske reprezentacije. Mladići poput Ivančića, Popovića, Lerotića, Rossa, Čorića, Perlaina i Žunića jedva čekaju da im se pruži prilika da nastupe u dresu seniorske reprezentacije uz iskusne Burazina, Buzova, Čulića, Jurišića, Ožića... Neki od ovih mladića će svoju priliku dobiti već tijekom ovog proljetnog ciklusa reprezentacije.

Ciklus priprema za utakmice s Nizozemskom i Litvom nastavlja se u srijedu 17. travnja, kada će trener Jelavić i direktor Ursić odrediti konačnu listu igrača za susrete protiv Nizozemske 20. travnja i Litve 27. travnja.

Foto: RK Nada, Maja Prgomet

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!