Nogomet

Bilić: "Zenit je bio bolji, a u Lokomotiv sam doveden napraviti velike stvari"

Marin Vuković • subota, 13.04.2013.
Bilić: "Zenit je bio bolji, a u Lokomotiv sam doveden napraviti velike stvari"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u nezavidnoj je situaciji jer s moskovskim Lokomotivom ne ostvaruje rezultate kakvi se od njega očekuju. Iako se već šestu utakmicu zaredom ne uspijeva osladiti pobjedom, Bilić se ne predaje i ističe kako je odlučan ostvariti velike stvari.

Drugoplasirani Zenit iz Sankt Peterburga odnio je minimalnu pobjedu iz Moskve i Slaven Bilić očekivano se našao "pod paljbom" ruskih novinara. Bilić je pobjedu gostiju ocijenio zasluženom i izrazio žaljenje zbog propuštenih prigoda i pogrešaka svoje momčadi.

"Zenit je zasluženo pobijedio jer je u ovoj utakmici bio bolji od nas, odigrali su koliko je bilo potrebno za pobjedu. Na početku utakmice imali smo sjajnu priliku, ali kad tijekom susreta imate toliko pogrešnih dodavanja, teško je pobijediti", analizirao je utakmicu Bilić.

Statistika kaže da Bilić bilježi najgore rezultate Lokomotiva u posljednje četiri godine, no bez obzira na to ima podršku vodstva kluba. Predsjednik Ruskih željeznica Vladimir Jakunin nedavno je izjavio da je Bilić drugi najbolji trener svijeta i najbolji u Europi.

"Godi mi čuti takve pohvale od tako važnog čovjeka. Sastao sam se s njime i dugo smo razgovarali, najvažnije je da sam ovdje doveden da napravim velike stvari, a kako bih to napravio potrebno je puno napornog rada, mijenjanja psihologije i filozofije, ali ja ću u tome uspjeti. Svoje mjesto na ljestvici svjetskih i europskih trenera neću komentirati", dodao je Bilić.

Usprkos slabim rezultatima bivši izbornik hrvatske reprezentacije se ne predaje i neće proglasiti sezonu neuspjehom. "Ne mogu jednostavno odustati od ove sezone, jasno je da ćemo tražiti izlaz iz ove situacije. Vidite da iz utakmice u utakmicu rotiramo momčad i tražimo igrače koji su u tom trenutku najraspoloženiji za igru", kazao je trener Lokomotiva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatinac8813.04.2013. u 19:56
    Slavene drž'se!
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 19:01
    U Hajduk je uvijek dobrodošao!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 17:55
    Jel Slaven poludio ili šta već??Ok,nije iznenađenje a još manje sramota izgubiti od jačih ekipa poput Zenita,Cska,Anžija pa i Rubin i Spartak imaju bolji tim od Lokomotiva!!Ali Bilić je na Rostovu,Kubanu,Amkaru,Volgi,Krasnodaru i sličnim,izgubio više od 10 bodova a puno bolju ekipu ima od tih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik