Rukomet

Samoborke unatoč porazu osigurale finale Challenge kupa

Jelena Bagarić • nedjelja, 14.04.2013.
Samoborke unatoč porazu osigurale finale Challenge kupa
Foto: Ivana Karačić

Rukometašice Samobora poražene su u uzvratnom susretu u švedskom gradiću Hööru protiv istoimenog klubAa. No, unatoč porazu Samoborke su prošle u finale zahvaljujući visokom pobjedom koju su ostvarile u prvoj utakmici na domaćem terenu. U finalu će igrati protiv češkog Banik Mosta.

H 65 Höör - Samobor 23:18 (14:8) (ukupno 40:43)

Nakon što su 15 godina izbivale iz europskih natjecanja, samoborske Lavice na najbolji mogući način obilježile su svoj povratak u Europu. Finale Challenge kupa najbolji je rezultat ovog kluba. Do sad je to bila osmina finala EHF kupa iz davne 1998. godine.

U prvoj utakmici koja se igrala u Samoboru Lavice su bile uvjerljive te su već jednom nogom kročile u finale. No, čekalo ih je i gostovanje u Švedskoj gdje su trebale potvrditi svoj prolazak. Kao što se moglo i pretpostaviti i ovo gostovanje bilo je neugodno. Već u prvom dijelu Samoborke su "natukle" poveći zaostatak.

Prvi razlog tomu bila je Mia Rej Bidstrup koja je bila nerješiva enigma za samoborsku obranu. Do isteka 30 minute prednost Hööra narasla je na velikih šest pogodaka prednosti. I dalje su Samoborke bile u finalu, no opasnost je prijetila.

U nastavku su Lavice nešto bolje odigrale, no ne dovoljno da bi ostvarile pobjedu. Bidstrup je bila nezaustavljiva, a Samoborke su imale problema s realizacijom. Međutim, i unatoč porazu od pet pogodaka rukometašice Samobora izborile su finale. Prednost koju su ostvarile u prvom susretu pokazala se ključna za ulazak u finale.

Najbolja je u redovima Samobora bila reprezentativka Ivana Lovrić koja je postigla šest pogodaka, dok su po tri pogotka postigle Balaško, Bazzeo i Kuzmić - Husak. Bidstrup je do kraja susreta postigla ukupno 12 pogodaka, a sedam manje upisala je Đapanović.

Samobor u finalu očekuje češki DHK Banik Most koji je u drugoj utakmici protiv turskog Üsküdara osigurao plasman u finale. Čehinje su u prvom susretu u Turskoj bile poražene s četiri pogotka, no na domaćem terenu uvjerljivo su slavile rezultatom 31:21. Najbolji uspjeh ovog češkog kluba bilo je četvrtfinale Challenge kupa u sezoni 2011./2012.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2013. u 11:35
    Cestitke Lavicama-sad bi bilo steta ne uzet taj trofej kad smo vec u finalu!
    Obrisan korisnik
  • sraka14.04.2013. u 07:52
    @Jelena... 1998. nije bila baš taaaaaaaaaaaaaaako davno ;-) Čovjek bi rekao da sam za penziju ili još gore :-D Svaka čast curama na borbi. Digle su se u drugom dijelu jer su smanjile zaostatak i bile na gol dva razlike jedno vrijeme. Da je stalno bilo -6 teško bi se izvukle. Znao sam da će Šveđanke... [više na forumu]
    sraka