Nogomet

Vukojeviću 90 minuta u pobjedi Spartaka, Pletikosin Rostov remizirao kod Rubina

Igor Šestak • nedjelja, 14.04.2013.
Vukojeviću 90 minuta u pobjedi Spartaka, Pletikosin Rostov remizirao kod Rubina
Foto: Kristijan Komarica

U nedjelju su odigrane tri utakmice 24. kola ruske Premier lige, a u akciji su bili i klubovi hrvatskih igrača. Spartak Ognjena Vukojevića svladao je Amkar iz Perma s 2:0, dok je Rostov Stipe Pletikose odigrao 1:1 na gostovanju kod Rubina. Oba hrvatska reprezentativca odradila su po 90 minuta za svoje klubove.

Spartak iz Moskve svladao je u nedjelju Amkar iz Perma s 2:0 i prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede. Na svom stadionu Moskovljani su poveli u 20. minuti pogotkom Jakovleva, a njihovu prednost udvostručio je Movsisjan u 68. minuti.

Svih 90 minuta za momčad Spartaka odradio je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, a bio mu je to treći nastup za klub u koji je stigao ove zime. Nakon 24. kola njegov klub drži četvrtu poziciju Premier lige sa šest bodova zaostatka za trećim Anžijem.

U akciji je bio i Stipe Pletikosa. Njegov Rostov gostovao je kod petoplasiranog Rubina u Kazanu i odigrao 1:1. Hrvatski je vratar od početka utakmice čuvao mrežu Rostova, a njegov je klub poveo u 64. minuti pogotkom Poloza.

Pletikosa i suigrači stečeno vodstvo ipak nisu uspjeli sačuvati. Za konačnih 1:1 poentirao je Karadeniz u 78. minuti. Nakon ovog remija Rostov drži 11. mjesto na tablici i na dobrom je putu prema ostanku u prvoligaškom društvu.

U trećoj nedjeljnoj utakmici Anži je s 3:0 slavio na gostovanju kod Volge, a pogotke su postigli Spahić, Traore i Willian. Anži trenutno zaostaje četiri boda za drugoplasiranim Zenitom i deset bodova za vodećim CSKA iz Moskve.

Rusija, Premier liga, 24. kolo:
Volga - Anži 0:3
Spartak Moskva - Amkar Perm 2:0
Rubin Kazan - Rostov 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!