Tenis

Benoit Paire debitirao u glavnom ždrijebu Monte Carla porazivši Ivana Dodiga

Tea Lokas • ponedjeljak, 15.04.2013.
Benoit Paire debitirao u glavnom ždrijebu Monte Carla porazivši Ivana Dodiga
Foto: Kristijan Komarica

Francuz Benoit Paire odlično je otvorio svoj prvi nastup u glavnom ždrijebu Monte Carla, slavivši nad hrvatskim predstavnikom Ivanom Dodigom u dva seta, rezultatom 6:4, 6:4...

23-godišnji i 21 poziciju bolje rangirani Francuz iz Avignona, Benoit Paire, svladao je prvog hrvatskog predstavnika u glavnom natjecanju Monte Carla. Ivan Dodig završio je svoj nastup na crvenoj zemlji trećeg Masters 1000 turnira za sat i 16 minuta.

Paire je u prvom setu imao 39% ubačaja prvog servisa, 12% manje od Međugorca, no u šest od 11 pokušaja (54%) upisao je poen nakon početnog udarca, što je Dodigu pošlo za rukom sedam od 15 puta (46%).

Nakon drugog servisa Francuz je osvojio 52% poena, a Dodig 42%. Hrvat je bio uspješniji u iskorištavanju stvorenih prilika za break (2/3), no Benoit Paire sedam je puta dolazio u priliku za osvajanje protivnikovog servisa, od kojih je tri puta "slomio" Dodiga.

U drugom su setu obojica igrala bolje za svojih servis gemova pa je bilo i manje break lopti. Jednu od tri iskoristio je Dodig, no nedovoljno za domaćeg igrača koji pravi jedan break više i jednakim rezultatom kao u prvom setu (6:4) okončava susret prvog kola.

Benoit Paire u drugom će kolu odmjeriti snage sa sunarodnjakom Richardom Gasquetom, koji je postavljen za sedmog nositelja i u prvom je kolu bio slobodan.

Masters 1000 Monte Carlo, prvo kolo, tenisači:
Benoit Paire (Francuska) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 21:35
    a kad sam ja cim je zdrijeb bio izvucen rekao da dodig sigurno gubi od pairea dobivao sam minuse....steta ali tesko ce ivan uhvatiti neki veci rez tijekom zemljane sezone...
    Obrisan korisnik