Nogomet

Vida: "Vjerujem da će se Vukojević brzo vratiti, a Dynamo mora uzvratiti Šahtaru"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 15.04.2013.
Vida: "Vjerujem da će se Vukojević brzo vratiti, a Dynamo mora uzvratiti Šahtaru"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida ovoga je siječnja preselio iz Zagreba u Kijev, gdje želi sudjelovati u misiji rušenja Šahtara s ukrajinskog trona...

Nakon povratka iz Bundeslige, Domagoj Vida se kroz nastupe u dresu zagrebačkog Dinama izborio za novi inozemni pokušaj. U zimskom prijelaznom roku preselio je u redove Dynama iz Kijeva, gdje trenutačno dijeli svlačionicu s Nikom Kranjčarom.

Vida je protiv svog novog kluba igrao prošle jeseni u Ligi prvaka. "Bila je to teška utakmica, bilo je gotovo nemoguće nositi se s Kijevljanima i sretni smo što smo na Maksimiru uzeli jedan bod. Impresionirala me razina na kojoj Dynamo igra, a posebno sam izdvojio Jarmolenka poslije tog susreta", kaže.

"Utakmica Hrvatske protiv Srbije bila je posebna, puna emocija. Presretan sam što smo pobijedili, ali sada je moramo što prije zaboraviti i pripremiti se za nadolazeće kvalifikacijske utakmice".

U Dynamu je tada igrao i Ognjen Vukojević, koji je nezadovoljan minutažom otišao na posudbu u moskovski Spartak.

"Dobri smo prijatelji i često razgovaramo. Vjerujem da će se Vukojević brzo vratiti u Dynamo", smatra Domagoj Vida.

Kijevljani su i ove sezone ostali iza Šahtara i to je jedna od glavnih stvari koje planiraju promijeniti u budućnosti.

"Po prvi sam put zaigrao u derbiju Dynama i Šahtara i drago mi je zbog toga, bio je užitak igrati u takvoj atmosferi. Hvala navijačima što su nas podržavali bez obzira na rezultat, koji ne znači kraj borbe sa Šahtarom. Dynamo mora uzvratiti Šahtaru. Ne gledam previše na tablicu, mi moramo napredovati iz utakmice u utakmicu i osvojiti barem drugo mjesto", rekao je Vida u razgovoru za službene klupske stranice.

Hrvatski je branič pritom otkrio da će u polufinalu Lige prvaka navijati za Barcelonu te da mu je najdraži dres iz kolekcije zamijenjenih sa suparničkim igračima onaj Andresa Inieste s Europskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!