Nogomet

Niko Kovač: "Mandžukić je shvatio da mu trebaju ozbiljnost i odgovornost, danas je prava zvijer"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 15.04.2013.
Niko Kovač: "Mandžukić je shvatio da mu trebaju ozbiljnost i odgovornost, danas je prava zvijer"
Foto: Duje Bonačić

Mario Mandžukić i dalje je efikasan u dresu Bayerna iz Münchena, proteklog tjedna s pogotkom kojim je pomogao u prolasku kraj Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka. Niko Kovač, sadašnji izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, zna koliko pritiska donosi igranje u Bayernu, a u razgovoru za 24sata, istaknuo je da Mandžukić ove sezone pokazuje da je potpuno sazrio...

Poslije prihvaćanja dužnosti izbornika mlade hrvatske reprezentacije, Niko Kovač hvata konce na svojem novom trenerskom poslu, a govoreći što bi volio vidjeti kod mladih hrvatskih nogometaša, kao pozitivan primjer izdvojio je Marija Mandžukića. U razgovoru za 24sata, Kovač je kazao kako je Mandžukić pokazao da je sazrio i da je to pomoglo da ove sezone igra tako dobro.

Izbornik U-21 reprezentacije i bivši igrač velikana iz Münchena istaknuo je da je sadašnjem napadaču Bayerna trebalo vremena, prisjećajući se Mandžukićeva izdanja dok je igrao za zagrebački Dinamo protiv Red Bulla iz Salzburga, prije nego je prošao prvo iskustvo u inozemnom klubu.

"Već u Wolfsburgu se uozbiljio, imao je oštrog trenera Magatha, no tek kad je stekao pravu razinu ozbiljnosti, mogao je konkurirati za Bayern. Tako je to u Bayernu, ozbiljni igrači moraju ozbiljno raditi", rekao je Niko Kovač.

"Shvatio je da u Bayernu ima igrača iznad njega, ali da im je po svemu ravan i da su mu potrebni ozbiljnost i odgovornost da bude bolji od njih. Danas je promijenjeni Mandžukić prava zvijer, maltretira zadnjeg veznog i bekove suparnika kao niti jedan igrač na svijetu", opisao je izbornik mlade reprezentacije, dodajući da je napadački adut Bayerna i selekcije koju vodi Igor Štimac jak i u obrambenim zadacima i u svojem osnovnom poslu, predstavljajući opasnost pred suparničkim vratima.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido16.04.2013. u 14:46
    Mandzo je veliki radnik a Njemci takve vole najvise!
    nido
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 14:28
    Ma ima sriće da je BAš otišao u njemačku ligu...Njemački mentalitet ga je naučio da radi na terenu. Da je otišaio negdi drugo mozda bi danas vec bio zaboravljen kao puno naših "talenata" A i pomaže mu sta mu Gomez i Pizzaro non stop pušu za vratom tako da i nema luksuz da se opusti...Ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 00:29
    Dobro Niko zbori...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 00:28
    mandžo je zvijer u top 5 napadača trenutno!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 23:44
    i ja sam mislio da mandžo neće uspjeti vani, ali eto na najbolji način me demantirao. samo tako i dalje nastavi majstore!
    Obrisan korisnik