Nogomet

Šuker: "Nije me strah reći da ćemo igrati samo u Zagrebu dok se ne promijene neke stvari"

Branimir Korać • utorak, 16.04.2013.
Šuker: "Nije me strah reći da ćemo igrati samo u Zagrebu dok se ne promijene neke stvari"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nije poslao optimističnu podršku gradovima koji bi željeli ugostiti reprezentaciju. Šuker tvrdi da je u ovom trenutku organizacija utakmice isplativa jedino u Zagrebu i dok se ne promijene neke stvari, reprezentacija će igrati u glavnom gradu...

Neke reprezentacije imaju svoje "nacionalne stadione", neke pak putuju diljem države. Hrvatska reprezentacija službeno nema nacionalni stadion, međutim sudeći po posljednjim riječima predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, šanse za njezino igranje van Zagreba su vrlo male dok se neke stvari, točnije isplativost, ne promijeni.

Štimac za Portugal poziva Sertića?

Gregory Sertić mogao bi dobiti pozivnicu za priključenje hrvatskoj reprezentaciji već u susretima sa Škotskom i Portugalom. Izbornik Igor Štimac najavio je kako ozbiljno razmišlja o takvoj opciji.

"Sertića pratim još od početka sezone i sada su stvoreni uvjeti za njegovo pozivanje. Moguće je da će biti među kandidatima za Portugal i Škotsku. Sretan sam što nam se otvara mogućnost susreta s Portugalom, a mi ćemo kao i u svakom susretu nastupiti u najjačem sastavu", rekao je Štimac.

Hrvatski izbornik osvrnuo se i na izjavu predsjednika HNS-a po pitanju domaćinstva utakmica reprezentacije. "Davor Šuker je napravio sve da se utakmica protiv Belgije igra u Splitu i osobno bih jako volio da se to i dogodi. Svi zajedno moramo raditi da reprezentacija u cijeloj Hrvatskoj bude kao kod kuće."

"Nama se trenutno isplati s financijske strane igrati jedino u Maksimiru. Protiv Srbije smo imali dobru zaradu, posebno na ložama i pokušat ćemo ih organizirati još i više ukoliko to bude moguće", rekao je Šuker, a prenose Sportske novosti.

Šuker je obrazložio zbog čega se iz priče o domaćinstvu reprezentacije miču Osijek i Split koji su iznimno zainteresirani za organizaciju narednih utakmica.

"Što se Splita tiče, dobili su proslavu 100. godišnjice i onda je bojkotirali. Imali smo u toj utakmici četiri-pet milijuna kuna minusa, a i logistika je puno skuplja nego u Zagrebu i nije mi jasno da tamo kola Hitne pomoći koštaju tri puta više. Netko mora uložiti u stadion, u čitače karata i video nadzor, a osim toga, tamo nas vrijeđaju. Splitu sam obećao pet utakmica, ali ako se ovako nastavi, bit će to kroz 20 godina", istaknuo je Šuker.

Što se Osijeka tiče, tamo je također po njemu problem infrastrukture.

"Moji Osječani se ljute, a sve su dobili. Za utakmicu s Walesom smo platili da bi je dobili.Samo za uređenje travnjaka smo dali 200 tisuća kuna, tamo smo boravili četiri dana..."

Već je poznato da se finalizira dogovor oko prijateljskog susreta s Portugalom u Ženevi 10. lipnja, a predsjednik Saveza imao je želju da Hrvatska u tom terminu igra protiv Katalonije.

"Nema sumnje da će protiv Portugala biti velika utakmica i očekujemo dosta naših navijača koji žive u Švicarskoj i okolici. Želio sam dvoboj s Katalonijom koja tada slavi Nacionalni dan, ali predsjednik Španjolskog nogometnog saveza, bez obzira što sam s njim u odličnim odnosima, nije dao dopuštenje za taj dvoboj."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj17.04.2013. u 15:56
    ovaj šuker ispada još veći škrtac od markovića, samo gleda zaradu i kako skupit što više love. isto tako mi njegovo oni su dobili oni se ljute jako smeta jer stvara mentalitet mi protiv njih itd. neš ti kao dao je splitu 100 godina i sad bi trebali biti sretni, osječanima je platio travnjak i nek... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 23:20
    Svakako da se treba ulagati i u ostale stadione i da reprezentacija mora igrati izvan Zagreba!Što se tiče Splita i Dalmacije,to je vć malo šira priča!Ja sam malo starij od većine vas pa se sjećam nekih stvari jako dobro 1997 u proljeće kad je reprezentacija igrala u Splitu protiv Danske,dobar dio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 20:01
    Ajde Express kad si tako pametan onda objasni ovo. Dakle, na glupoj prijateljskoj utakmici usrid lita na Veliku Gospu, di je cijena karte bila bezobrazno skupa, u gradu koji bojkotira reprezentaciju, skupi se 5000 ljudi. A u gradu miljeniku saveza i politickih elita koji ima 4 puta vise stanovnika... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Sensation16.04.2013. u 19:41
    sukeru ovo ti nedrzi vodu. u zagrebu se moze ulagati u loze a negdje drugdje ne? u nekim drzavam se igra uvijek na istom stadionu, da padne takva odluka ali da su cijene pristupacne normalnim ljudima, da se organiziraju jeftini prijevozi navijaca, da se taj stadion sredi da ima krov i da lici na... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik16.04.2013. u 16:11
    meni se cini da to ipak nisu purgeri nego dotepenci kak vi kazete jel suker i ekipa tako da nemos niti prave purgere krivit nesto slicno ka u politici? a samo bi nadoda na ovo tvoje, da je poljudski stadion u zagrebu a maksimir u splitu opet bi se sve utakmice igrale u zg i ja mozda ka fetivi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik