Rukomet

Ivan Ninčević od iduće sezone u dresu Dinama iz Minska

Igor Šestak • utorak, 16.04.2013.
Ivan Ninčević od iduće sezone u dresu Dinama iz Minska
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Ninčević na kraju sezone napušta Füchse Berlin i seli u Bjelorusiju. Nakon što je tri godine bio stanovnik glavnog grada Njemačke, od iduće će sezone nositi dres Dinama iz Minska.

Kako je Sportnetu potvrdio izvor iz Bjelorusije, Ivan Ninčević dogovorio je suradnju s Dinamom iz Minska te će od iduće sezone braniti boje tog bjeloruskog kluba.

U posljednje tri sezone 31-godišnji Zadranin branio je boje Füchsea iz Berlina, a ranije u karijeri igrao je za Zadar i Zagreb. U dosadašnjem dijelu ove sezone odigrao je 27 prvenstvenih utakmica za Lisice i postigao 108 pogodaka (31 iz sedmeraca) te se može pohvaliti titulom najboljeg klupskog strijelca. To ipak nije dovelo do nastavka suradnje s berlinskim klubom i Ninčević je morao potražiti novi angažman.

Odlučio se za Dinamo Minsk koji je poznat hrvatskoj rukometnoj publici jer je ove sezone bio u istoj skupini Lige prvaka sa Zagrebom. U Minsku je njihova utakmica završila bez pobjednika, dok su u Zagrebu Bjelorusi slavili s 25:23. Dinamo iduće sezone neće nastupati u Ligi prvaka, već u Kupu EHF-a jer je naslov prvaka Bjelorusije osvojio SKA, klub koji je također iz Minska.

U reprezentativnoj karijeri Ninčević se okitio broncom na Olimpijskim igrama u Londonu, svjetskim srebrom 2009. u Hrvatskoj, europskom broncom 2012. u Srbiji, a sudjelovao je i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Izbornik Goluža tada ga je naknadno priključio reprezentaciji, a Ninčević je dobrim nastupima pripomogao u osvajanju još jednog brončanog odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!