Rukomet

Špiler: "S Golužom se nismo najbolje snašli, promjena trenera bila je dobar potez"

Ivana Strahija • srijeda, 17.04.2013.
Špiler: "S Golužom se nismo najbolje snašli, promjena trenera bila je dobar potez"
Foto: Kristijan Komarica

Slovenac u redovima Zagrebaša, 30-godišnji David Špiler, za slovenski je portal dao intervju u kojem priča o SEHA ligi, o Zagrebu, ali i o promjeni trenera koja se nedavno dogodila u hrvatskom prvaku...

"Nadali smo se da možemo osvojiti SEHA ligu, a onda nam se to i ostvarilo", rekao je u razgovori za Siol Zagrebaš David Špiler. 30-godišnji srednji vanjski intervju slovenskom portalu dao je naime nakon što je njegov Zagreb osvojio titulu Regionalne lige.

"Imamo deset igrača koji su 90. godište i mlađi, a svega četvorica imamo oko trideset godina. To znači da smo izuzetno mlada momčad, no selekcija je napravljena dobro, u klubu igraju najbolji mladi hrvatski rukometaši, a Hrvati su uvijek imali talentirane igrače", nastavio je Špiler.

Slovenac koji za život zarađuje u Zagrebu nije štedio riječi kako bi pohvalio SEHA ligu. "Nakon problema u prvoj sezoni, u drugoj smo došli do toga da je završni turnir bio na vrhunskoj razini, gledanost utakmica sjajna, a svi susreti napeti. Sada, kad je u Sehu ušao Gazprom, sve izgleda još bolje, liga će biti još jača, a pokrivanje troškova putovanja i organizacije za klubove u trenutnoj financijskoj situaciji znači jako mnogo."

I dok su, po ulasku Gazproma, klubovi iz regije izuzetno zainteresirani za priključivanje Sehi, Slovenci i dalje ne žele sudjelovati. Špileru to nije jasno: "Stanje u Sloveniji daleko je od idealnog, a veliki sponzori smanjuju proračune. Ironično je da se to događa istovremeno s napredovanjem reprezentativne vrste, čudno je to, trebali bi uspjesi reprezentacije dignuti ugled sportu. Nije mi najjasnije zbog čega slovenski klubovi ne žele u Regionalnu ligu."

Stav Slovenaca je da bi domaća liga oslabjela, no Špiler komentira: "To bi mogli reći i Hrvati, no istina je da je bez CO Zagreba i Nexa liga postala zanimljivija, jer su klubovi mnogo izjednačeniji, dobili su veću pozornost medija i bore se za ulazak u sam vrh. K tome, manje je utakmica pa slabiji klubovi mogu napraviti veća iznenađenja. Nada, se da će u Sloveniji progledati i uvidjeti što sve SEHA nudi."

Za Špilera je Siolov novinar imao i pitanje o promjeni na trenerskoj klupi Zagreba: "Promjena je bila potrebna, nismo se najbolje snašli sa Slavkom Golužom. Momčad nije imala samopouzdanja i motivacije za utakmice. Promjena trenera odmah je donijela i promjenu u nama pa mislim da je taj potez bio dobar."

O novom treneru, Borisu Dvoršeku, pak je kazao: "On nam daje dosta slobode na terenu, no u pripremi utakmice jako mnogo razgovaramo, pomažemo jedan drugome, što je ranije nedostajalo. Trener odlučuje taktiku, no sluša i nas, dok je kod Goluže sve bilo jednosmjerno, radili smo stvari koje nisu donosile uspjeh, no na kojima je on i dalje insistirao. Mislim da nije mogao napraviti razliku između reprezentacije i kluba, no u reprezentaciji su iskusni igrači, dok u klubu imamo momke koji još moraju proći mnogo toga da bi došli na tu razinu. Zato treba raditi drukčije, ono što donosi pobjede u reprezentaciji, ne pali u klubu."

Na kraju je Špiler kazao kako sa Zagrebom ima još godinu dana ugovora i da će to odraditi, no da daljnjih planova još nema.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 09:26
    hehehe, špiler je na fini način prokazao neznanje i nesposobnost tupsona goluže! p.s. drago mi je da će i sljedeće sezone igrati u zagrebu...tim mladićima treba jedan iskusni sr.vanjski!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 13:12
    Drugo je trenirat Reprezentaciju,a drugo klub
    Obrisan korisnik
  • cameosis17.04.2013. u 18:09
    kako je špiler natamburao guzoližu u tri-četiri rečenice, svaka mu čast!slovencu mogu puhati u guzicu, pa čovjeku nije potrebno taktizirati u izjavama.vratite balića u reprezentaciju i potjerajte guzoližu na zahod!
    cameosis
  • narada10817.04.2013. u 16:11
    Ne daj Boze, da je tu izjavu napravio hrvatski igrač CO Zagreba. Bio bi ex-komuniciran.
    narada108
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 14:57
    Jedosmjernost Goluže LOL uopće me ne čudi, tvrdoglav i nestručan eh.
    Obrisan korisnik