Nogomet

Srna: "Teško je naći motiv za skoro osvojeno prvenstvo, ali za Kup ga ima dovoljno"

Mišo Gulić • srijeda, 17.04.2013.
Srna: "Teško je naći motiv za skoro osvojeno prvenstvo, ali za Kup ga ima dovoljno"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ukrajinski prvak Šahtar nalazi se svega dva boda od teoretskog osiguranja novog naslova, ali prije nego za vikend to pokuša i ostvariti, srijeda donosi četvrtfinalni Kup ogled s Karpatyjem kojeg je najavio hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Šahtar za sada na svim domaćim frontovima gura po planu, pobjedom nad Zoryjom je stigao na "milimetar" od novog naslova prvaka, međutim, jedna "kanta" mu nije dovoljna pa će već ove srijede pokušati ostvariti plasman u polufinale Kupa.

Rudare u četvrtfinalu čeka Karpaty, momčad koja se baš i ne može pohvaliti nekom dobrom prvenstvenom formom, no kapetan momčadi Darijo Srna zna da kup ogledi često nose iznenađenja: "Raspoloženje u momčadi je odlično, kao i uvijek. Svega dva boda smo udaljeni od naslova prvaka, ali nama je cilj osvojiti obje titule, stoga se ozbiljno pripremamo za Kup okršaj. Do osvajanja prvenstva treba napraviti tek mali korak, no u Kupu nas očekuje kudikamo više posla."

"Karpaty je odigrao dobro posljednje utakmice protiv nas i Dynama i nema što izgubiti na Donbass Areni. Vjerujem da će to biti otvorena utakmica, s naglaskom na napad, jer obje momčadi će tražiti prolaz dalje. Poštujemo naše protivnike, dobra su momčad s iskusnim trenerom, ali Šahtar je ipak veliki favorit u ovom susretu", dodao je Srna.

U posljednjem ligaškom kolu Šahtar se dosta mučio sa Zoryjom, puno više nego bi to konačnih 3:0 moglo sugerirati, jer gosti su prvi pogodak primili tek u 81. minuti susreta, nakon čega uslijedio raspad sustava.

"Teško je naći dovoljan motiv u prvenstvu nakon što ste ga 99 posto već osvojili i to je dijelom razlog zbog kojeg je u posljednjem kolu pobjeda došla na malo teži način. Takvo što se neće ponoviti protiv Karpatyja, jer to je Kup susret i svi jedva čekamo da počne", pojasnio je kapetan stanje "uma" u momčadi, kako donosi službena stranica ukrajinske momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!