Hrvatski nogometni kup, Polufinale, 17.04.2013, 19:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 600
Suci: Zlatko Šimčić (Koprivnica), Saša Fegeš (Nedelišće), Goran Dević (Koprivnica)
Lokomotiva
Lokomotiva
Mario Šitum 19'
Domagoj Antolić 43'
Andrej Kramarić 89'
3:0(2:0) Cibalia
Cibalia

Šitum, Antolić i Kramarić srušili Cibaliju i odveli Lokomotivu u finale Kupa

Maj Gašparac • srijeda, 17.04.2013.
Šitum, Antolić i Kramarić srušili Cibaliju i odveli Lokomotivu u finale Kupa
Foto: FaH

Nogometaši Lokomotive uvjerljivo su na svojem terenu svladali Cibaliju i plasirali se u finale Hrvatskog nogometnog kupa gdje će im protivnik biti splitski Hajduk. Konačan rezultat susreta bio je 3:0 u korist nogometaša Tomislava Ivkovića, a strijelci za Lokose bili su Mario Šitum, Domagoj Antolić i Andrej Kramarić...

Cibalia
Lokomotiva
Cibalia
18
(do 77')
19
(do 61')
23
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Tomislav Ivković
1
Mladen Matković
4
Marin Matoš
11
Mladen Bartolović
(do 67')
13
Dario Župarić
15
Matej Mitrović
17
Mato Miloš
19
Petar Filipović
22
Frane Vitaić
24
Dario Rugašević
26
Marko Terzić
(do 46')
28
Tomislav Mazalović
(do 76')
Pričuvni igrači
9
Ivan Koledić
46'
10
Tomislav Pavličić
67'
8
Jakov Puljić
76'
Trener
Miroslav Bojko

Početak utakmice nije ponudio mnogo zanimljivosti. Domaćini su zaprijetili jednom preko Marija Šituma, a gosti preko Mladena Bartolovića, ali nisu imali uspjeha. Rezultat na maksimirskom stadionu prvi put se promijenio u 19. minuti. Tada su Lokosi stigli do vodstva zahvaljujući Šitumu koji je udarcem iz daljine svladao vratara Cibalije Mladena Matkovića.

Nakon što su poveli, Lokosi su nastojali i udvostručiti svoje vodstvo, pokušavali su Šitum i Marko Pjaca, no rezultat se nije mijenjao do završnice prvog poluvremena. Igrala se 43. minuta kada je Pjaca poveo kontranapad Lokosa i asistirao Šitumu, čiji udarac iz dobre pozicije brani Matković, a odbijenu loptu u mrežu posprema Domagoj Antolić.

Domaći nogometaši dobro su započeli i drugo poluvrijeme. U početnim minutama nogometaši Tomislava Ivkovića bili su blizu trećeg pogotka, no raspoloženi Šitum pogodio je vratnicu. Nakon toga Cibalia je preuzela inicijativu, opasno je pokušao Petar Filipović, ali njegov udarac zaustavio je vratar Lokomotive Dominik Picak.

Cibalia je u narednim minutama nastavila s pritiskom. U solidnim prilikama našli su se Bartolović, Matoš i Mazalović, ali vratar domaće ekipe Dominik Picak bio je spreman na njihove pokušaje.

S druge strane, Lokosi su prijetili preko Ivana Peke, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali 23-godišnjak nije bio uspješan.

Cibalia je do kraja susreta nastojala smanjiti svoj zaostatak, no Vinkovčani nisu uspjeli probiti obranu domaćina, koji su u samoj završnici utakmice postigli i treći pogodak. Zgoditak za konačnih 3:0 postigao je prvi strijelac MAXtv prve lige Andrej Kramarić koji je precizno pogodio nakon asistencije Ivana Borasa.

Ovim trijumfom i plasmanom u finale Kupa, gdje će im protivnik biti splitski Hajduk, Lokosi su postigli najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2013. u 13:31
    sad maminjo raskine sve ugovore u dinamu, potpišu svi za lokose, osvoji se kup i onda opet svi istim putem nazad u Građanski nogometni klub. AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2013. u 12:52
    Europa nije osigurana jer prvo moraju pobijediti Hajduk!! A budući da Hajduk neće biti prvak,u tom slučaju ako izgube moraju kroz prvenstvo izboriti Europsku ligu.
    Obrisan korisnik
  • maxi17.04.2013. u 22:48
    bravo lokosi, sramocenje pred cijelom europom je osigurano!!!
    maxi
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 22:47
    u normalnoj državi ovom klubu koji je izborio finale kupa maksimalan domet bi bio druga, ali ovo je Hrvatska, država koja ima samo jedan zakon, da ga nema...
    Obrisan korisnik
  • nido17.04.2013. u 22:41
    Bravo Lokosi, Europa je osigurana!!!
    nido