Košarka

Nakon dvije neuspješne sezone Pistonsi se zahvalili Lawrenceu Franku

Igor Šestak • petak, 19.04.2013.
Nakon dvije neuspješne sezone Pistonsi se zahvalili Lawrenceu Franku
Foto: EPA

Regularni dio NBA sezone završio je u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu, a u iduća 24 sata dogodile su se tri trenerske smjene. Nakon što su svoje poslove izgubili/napustili Doug Collins i Byron Scott, bivši treneri 76ersa i Cavaliersa, u četvrtak je otkaz uručen i Lawrenceu Franku, treneru koji je posljednje dvije sezone proveo u Detroit Pistonsima. Budući da su mu rezultati bili prilično skromni te da nije "oživio" organizaciju, čelnici Pistonsa odlučili su potražiti novo rješenje.

42-godišnji Lawrence Frank više nije trener Detroit Pistonsa, potvrđeno je u četvrtak. U dvije sezone Frank je s Pistonsima došao do omjera 54-94, što nije zadovoljilo čelnike organizacije.

"Zahvaljujemo Lawrenceu na njegovom radu i predanosti, no vjerujemo kako je promjena trenera u ovom trenutku najbolje rješenje za Pistonse. Ovakve odluke nikad nije lako donijeti i želimo Lawrenceu sve najbolje u budućnosti", izjavio je predsjednik Pistonsa Joe Dumars.

Frank je preuzeo Pistonse uoči sezone skraćene lockoutom, a izgubio je 20 od prve 24 utakmice. Ipak, u drugoj polovici prošle sezone stanje se popravilo i svi u Detroitu su vjerovali da je najgore iza njih. No, ova sezona nije donijela pozitivan pomak. Pistonsi su krenuli s osam uzastopnih poraza, imali su dobar periodu siječnju, no završnicu sezone su ponovno odigrali vrlo loše. U ožujku su dobili samo jednu od 14 utakmica, a niti u jednom dijelu sezone nisu izgledali kao kandidati za doigravanje.

"Bila je ovo vrlo teška sezona. Na profesionalnoj, ali i na osobnoj razini", izjavio je Frank nakon posljednje utakmice sezone, koju je njegova momčad izgubila od Netsa. "Jesmo li mogli imati više pobjeda? Naravno da jesmo. Je li pred nama dug put? Itekako", poručio je Frank prije nego su on i Pistonsi krenuli različitim putevima.

Pistonsi su od 1999. promijenili osam trenera, a ime devetog još uvijek nije poznato. Vlasnik Tom Gores vjeruje u bolje sutra: "Financijska je situacija dobra i spremni smo uložiti novac kako bismo poboljšali ovu organizaciju. Želimo se vratiti pobjeđivanju, u to nemojte sumnjati. Nisam zadovoljan kako smo izgledali ove sezone, ali uzbuđen sam kad je budućnost u pitanju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 22:51
    eh kad se sjetim pistonsa prije par godina, kuku lele sta su radili..... malo tko im je mogao bit konkurencija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 15:01
    amen
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2013. u 14:43
    nema više bad boysa i druga su vremena, ali dečki će se vratit još i jači.. sjajna mlada centarska osovina, dobar playmaker, mladi šuter, i dosta mjesta pod salary capom kad se riješe maggette-a, i bit će opet konkurentni na istoku i spremni da svima pomrse račune..
    Obrisan korisnik