Rukomet

Gojun: "Imam osjećaj da bismo ovoga puta mogli proći Barcelonu"

Razgovarala:Zvonka Keliš • subota, 20.04.2013.
Gojun: "Imam osjećaj da bismo ovoga puta mogli proći Barcelonu"
Foto: Mihaela Bradovski

Prava rukometna poslastica ove subote očekuje sve ljubitelje dobrog rukometa. U madridski Vistalegre, u sklopu prvog četvrtfinalnog dvoboja natjecanja za prvaka Europe, stiže moćna Barcelona kojoj će račune pred domaćom publikom pokušati pomrsiti Balić, Lazarov i društvo. Jakov Gojun, iako neće svojim suigračima biti od pomoći na terenu već će im podršku slati s tribina, stoga je u razgovoru za Sportnet najavio subotnji dvoboj te je pojasnio što sve Atletico može protiv Barce, ali i u borbi za još poneki naslov u Španjolskoj.

Nakon uzbuđenja na regionalnim i hrvatskim rukometnim terenima vrijeme je da se sve oči zaljubljenika rukometa upere na europsko tlo, točnije ono španjolsko gdje će ove subote snage odmjeriti prvi četvrtfinalni par Lige prvaka. U madridskom Vistalegreu Balić, Lazarov, Hombrados, Aguinagalde i društvo ugostit će svog vječnog suparnika, katalonskog diva i jednu od najmoćnijih europskih momčadi, Barcelonu. Bit će to veliki derbi, velika borba dvaju sjajnih stratega te dvaju motiviranih sastava itekako željnih svog mjesta na završnici u Kölnu.

"Igram dobro, dobio sam prilike dosta i u napadu, zadovoljan sam i željan rukometa iako je sezona duga i teška, posebice poslije Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva, ali izgurat ću još mjesec i pol dana i onda krećem na zasluženi odmor", kazao je Hrvat na radu u Španjolskoj.

Ususret srazu s Barcelonom Jakov Gojun, obrambeni stup kako hrvatske reprezentacije tako i Atletico de Madrida, koji svojoj momčadi neće moći pomoći u ovom itekako važnom dvoboju budući da se još oporavlja od ozljede gležnja zadobivene na utakmici s Mađarskom za vrijeme reprezentativnog tjedna, u razgovoru za Sportnet kazao je riječ, dvije o onome što očekuje njegove suigrače, kao i što sve mogu, znaju i umiju kako u Ligi prvaka tako i u preostalim natjecanjima koja su pred njima.

"Nakon što smo prošli Berlin u susretu koji je bio težak i uzbudljiv i u kojem se do posljednje sekunde nije znalo tko će proći dalje izvukli smo Barcelonu za protivnika u četvrtfinalu. Opet nas čeka teška utakmica, no vratio nam se Hombrados na golu, dobili smo malo samopouzdanja te sada igramo sve bolje i bolje", bio je prvi komentar hrvatskog reprezentativca na cijelu priču.

"Iako nas je Barca ove godine porazila već nekoliko puta, mislim da je ovoga puta imamo. Imam osjećaj da bismo je ovoga puta mogli proći", optimistično je dodao Gojun.

Atletico kreće po Ligu prvaka i Kup kralja

U Ligi Asobal pitanje pobjednika riješeno je već odavno, no naslov u Kupu kralja ove sezone još čeka svog vlasnika, stoga Atletico osim u Europi i kod kuće očekuju još poneke zanimljive borbe: "Prvenstvo teško da ćemo osvojiti, Barcelona se dobrano odvojila od nas i tu nemamo što tražiti, ali tu su još Kup kralja pa i Liga prvaka pa ćemo vidjeti što će sve biti."

Iako zdravstveno stanje u momčadi nije najbolje, naime, vratara Šabanovića nema već duže vrijeme, a Gojun je još uvijek u procesu rehabilitacije, trener Talant Dujšebajev u subotu neće moći računati ni na Xaviera Baracheta, kao ni na Nikolaja Markussena koji se nedavno otisnuo put Katara. Međutim, svakako je odlična vijest za sve ljubitelje Atletica pa i za samu momčad kako je kapetan Jose Javier Hombrados uistinu spreman, motiviran i željan više no ikad pomoći svojoj ekipi da dođe do toliko željenog slavlja nad Barcelonom.

"Markussen nam je otišao u Katar i to je bio dogovor između njega i kluba, on je inzistirao da ode. Međutim, mi i dalje imamo kvalitetnu ekipu i dobre igrače koji se mogu suprotstaviti Barceloni posebice nakon što smo prošli Berlin", bez straha je Gojun.

Koliko će vruće biti ove subote u madridskom Vistalegreu budući da se pravi španjolski rukometni derbi, pogotovo u sklopu europskog natjecanja i velike borbe za Final Four, nikako ne propušta potvrdio je na koncu i sam Hrvat koji brani boje Atletica: "Već se sve u Madridu kuha, dolazi Barcelona, atmosfera je dobra i mislim da joj neće biti nimalo lagano."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2013. u 13:35
    Slažem se Dario, ali baš to#lako ćemo# može biti opasno za Barcu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2013. u 12:05
    Jako teško,razlika u kvaliteti je prevelika,daleko je Ciudad odnosno Atletico od kvalitete koju je imao do prije par godina!
    Obrisan korisnik