Rukomet

Lokosice bolje od Zeline, Sesvete i Podravka lako do novih bodova

Jelena Bagarić • subota, 20.04.2013.
Lokosice bolje od Zeline, Sesvete i Podravka lako do novih bodova
Foto: Davor Sajko

Još su samo dva kola ostala do kraja natjecanja u Ligi za prvaka u 1. HRL za žene. Podravka je visokom pobjedom protiv Samobora potvrdila prvo mjesto te svoj 20. jubilarni naslov prvakinja Hrvatske. Bitka za drugo mjesto se nastavlja, Sesvete i Lokomotiva slavile su u svojim ogledima protiv Trešnjevke odnosno Zeline i preskočile Samobor koji je sada četvrti ali i ima utakmicu manje.

Motivirane rukometašice Sesveta došle su do lake pobjede nad Trešnjevkom koja je posljednje plasirana ekipa u Ligi za prvaka. Nisu ništa u ovom susretu Sesvećanke prepustile slučaju pa su već u prvom dijelu stvorile veliku prednost. Franković, Nemaškalo< i Pavlek predvodile su Sesvećanke u prvih 30 minuta, pa budući da su stvorile veliku prednost, u nastavku su priliku dobile igračice s nešto manjom minutažom.

Iako je trenerica Elena Nemaškalo na teren poslala uvjetno rečeno drugu postavu, igra njezine ekipe nije se raspala već naprotiv. Devet pogodaka prednosti iz prvog dijela naraslo je na ogromnih 12. Trešnjevka je djelovala izgubljeno na terenu, a jedina koja je bila koliko toliko inspirirana bila je Jelena Kajfež. U konačnici ona je i zabila najviše pogodaka za Trešnjevku, točnije sedam, a Janja Golubić skupila je 11 obrana. Kod Sesveta pet puta je bila precizna Grmoja, a Franković je ostala na četiri pogotka koja je postigla u prvom dijelu.

Najzanimljivija utakmica kola odigrala se u Domu sportova između Lokomotive i Zeline. Iako rezultat (28:24) to ne sugerira, bila je ovo jedna tvrda i teška utakmica u kojoj je Zelini malo nedostajalo da preokrene rezultat. No, nedostajalo je koncentracije, pa su Lokosice ipak slavile te nastavljaju borbu za drugo mjesto.

Furiozno su krenule igračice Lokomotive koje su povele rezultatom 5:0. Tek u devetoj minuti Ivana Petković postiže prvi pogodak za Zelinu u ovom susretu.I onda je krenula velika borba na terenu. Imale su Lokosice stalno prednost, no za vrat su im konstantno puhale igračice Zeline čija je igra iz minute u minutu bivala sve bolja što se pokazalo i u nastavku.

Plus četiri na poluvremenu nije puno značilo, pa su u nastavak ponovo dobro krenule domaće rukometašice. Držale su svoju igru do sredine poluvremena, no tada je uslijedio pad. Zelina je počela igrati dobru obranu, a Lokosice su imale puno tehničkih grešaka. U 47. minuti Ivana Božović, inače najbolja igračica Lokomotive u susretu, postigla je pogodak za 25:21 i činilo se da će njezina ekipa lako doći do pobjede. Međutim, tri uzastopna pogotka Ivane Petković bila su dovoljna da se Zelina približi samo na pogodak zaostatka.

Spomenuta Petković u svojim je rukama imala šansu za izjednačenje, no promašila je sedmerac u 55. minuti koji je mogao biti ključan u ovom susretu. U idućih sedam minuta Zelina nije postigla pogodak dok je Božović pogodila još dva puta i Smiljanić jednom. To je bilo dovoljno za slavlje Lokosica koje se nadaju "kiksu" Samobora kako bi se mogle vratiti na drugo mjesto koje vodi u Regionalnu ligu. Božović je s 13 pogodaka sigurno prvo ime Lokomotive dok je Ivana Petković s osam pogodaka predvodila Zelinu. Valja istaknuti Martinu Vulić koja je postigla pet pogodaka iz pet pokušaja, te vratarku Sanader koja je skupila 12 obrana.

Pobjednički niz Samobora prekinula je Podravka. Kokice su na domaćem terenu bile uvjerljivo bolje od Lavica koje se već polako pripremaju za finalni ogled u Challenge kupu. Na početku su se dobro držale Samoborke, te nisu dopuštale rukometašicama Podravke da se odvoje na veću razliku. Pet golova minusa na poluvremenu nije se činilo tako nedostižno.

Ipak, u nastavku su Kokice pokazale svu raskoš svoje igre te su već u prvih deset minuta nastavka povećale svoju prednost na ogromnih 11 pogodaka. Nade za Lavice u tim trenucima nije više bilo jer nisu mogle odgovoriti takvoj igri Podravke koja je svoju prednost do kraja sačuvala, pa čak i dodatno povećala. Kod Podravke se istakla stopostotna Vesna Milanović - Litre koja je postigla osam pogodaka, dok je Marta Žderić na vratima skupila velikih 17 obrana. s osam pogodaka predvodila je Samobor, a mlađa sestra Iva Milanović Litre dodala je četiri.

Podravka je osigurala svoj 20. naslov prvakinja Hrvatske,dok Samobor svoju bitku tek mora odraditi. Trenutno su Samoborke četvrte, no imaju utakmicu manje. Ukoliko u tri preostale utakmice protiv Trešnjevke, Sesveta i Zeline budu slavile, bit će drugoplasirane a to ih vodi u Regionalnu ligu.

1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Podravka Vegeta33:18Samobor
Lokomotiva28:24Zelina
Trešnjevka18:30Sesvete
1Podravka Vegeta 9308:213+9518
2Lokomotiva 9249:247+210
3Samobor 9215:237-229
4Sesvete 9244:272-288
5Zelina 9241:235+66
6Trešnjevka 9214:267-533

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Podravka Vegeta33:18Samobor
Lokomotiva28:24Zelina
Trešnjevka18:30Sesvete
1Podravka Vegeta 9308:213+9518
2Lokomotiva 9249:247+210
3Samobor 9215:237-229
4Sesvete 9244:272-288
5Zelina 9241:235+66
6Trešnjevka 9214:267-533

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!