Rukomet

Željko Babić postaje trener Meškov Bresta, kao pomoćnik stiže Mario Tomljanović

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.04.2013.
Željko Babić postaje trener Meškov Bresta, kao pomoćnik stiže Mario Tomljanović
Foto: Simon Maljevac

Kako prenosi nacionalna televizija Bjelorusije novi bi trener Meškov Bresta u sezoni koja je pred nama trebao biti hrvatski strateg te donedavni pomoćnik Slavka Goluže na klupi CO Zagreba, Željko Babić, dok bi mu pomoćnik trebao biti još jedan bivši član hrvatskog prvaka, Mario Tomljanović.

Bjeloruski Meškov Brest ove se sezone očito pokazao u najboljem svjetlu te je svojim predstavama posebice u Regionalnoj ligi zainteresirao širu rukometnu javnost, ali je i povećao apetite svojih čelnih ljudi.

Naime, nakon što je sredinom ožujka, nakon više od dvadesetak ostvarenih pobjeda u nizu, uslijedio lagani pad ove momčadi vrijeme je bilo za novu, ali značajnu promjenu na klupi. Migliusa Astrauskasa tako je zamijenio trener vratara Vladimir Savko koji je potom ekipu poveo sve do samoga vrha regionalnog dijela SEHA lige nakon čega je s Bjelorusima na Final Fouru u Skoplju osigurao četvrtu poziciju.

Međutim, pogled u budućnost i u novu sezonu čelne su ljude Meškova ponovno naveli na razmišljanje, posebice o strategu koji bi u narednoj sezoni poveo bjelorusku ekipu stepenicu više kako u Regionalnoj ligi tako i u domaćem prvenstvu.

Okrenuo se stoga direktor Meškova hrvatskim stručnjacima te je među brojnima izabrao donedavnog pomoćnika CO Zagreba te bivšeg trenera RK Splita, ujedno i pomoćnika izbornika rukometne reprezentacije Hrvatske, Željka Babića kojemu bi u njegovu prvom međunarodnom zadatku trebao pomoći Mario Tomljanović, također bivši član stručnog stožera hrvatskog rukometnog prvaka CO Zagreba.

Iako je vijest o dolasku Babića na klupu Meškova iduće sezone prenijela nacionalna televizija, Sportnet saznaje da iako je sve dogovoreno, ugovor još nije potpisan. Vrijedi stoga vidjeti što će se na koncu zbivati u redovima Meškova te hoće li hrvatska kolonija u Bjelorusiji, posebice u Meškovu gdje je već starosjedioc postao još jedan bivši član Zagreba Ljubo Vukić, samo dodatno povećati.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 13:40
    Babić stručnjak ? Samo pogledaj obranu Zagreba za vrijeme Babića i za vrijeme Dvoršeka razlika je nebo i zemlja, a polovica igrača je bitno podignulo razinu igre, tu mislim prije svega na Matulića koji zadnjih mjesec dana odkako je došao Dvoršek igra fenomenalno i to je činjenica. Dobro istina je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nido21.04.2013. u 16:31
    Oce Bjelorusi covjeka koji dobro poznaje stanje i sve ekipe u regionalnoj ligi da bi lakse pripremili se i nastupali!
    nido
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 16:26
    ako se obistini odlazak babića u meškov,bjelorusi će napraviti dobar potez a naš rukomet će zasigurno izgubiti.pričajući sa igračima kojje je trenirao nisam čuo niti jednu lošu riječ.ne ulazim u raspravu kakav je on kao čovjek u naravi privatno ali da kuži rukomet i da je radin kao trener to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Polagano21.04.2013. u 15:49
    Kaj sam vam rekel.Fenomenalno je kaj odlazi,nikaj osobno,ali nak se ponašati,pa da čovek zna pa bi mu se prešlo preko toga.Ali zalutal u rukomet,normalno pa vodi svoga kuma,a koga će ak ne njega.Sada će još povesti i kojega ljubimca svog,kad je već skoro upropastil Zagreba a bogami vidim i Splita... [više na forumu]
    Polagano
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 13:05
    To čestitke Bjelorusima, umjesto da uništava igrače Zagreba i Hrvatske reprezentacije, sad će uništavati igrače Bresta iz Meškova, veliki stručnjak kao i njegov prijatelj Slavkec.
    Obrisan korisnik