Nogomet

Srna s bijele točke spasio Šahtara poraza u derbiju: "Pitao sam Mhitarjana želi li pucati"

ponedjeljak, 22.04.2013.
Srna s bijele točke spasio Šahtara poraza u derbiju: "Pitao sam Mhitarjana želi li pucati"
Foto: EPA

Derbi ukrajinskog nogometnog prvenstva igrali su Dnipro i Šahtar, a jedini strijelac za vodeću momčad iz Donecka bio je kapetan kluba i reprezentacije, Darijo Srna...

Dnipro i Šahtar remizirali su 1:1 u 25. kolu prvenstva Ukrajine, a nakon vodstva domaćina u 13. minuti preko Matheusa, konačni rezultat postavio je Darijo Srna s 11 metara u 61. minuti, nakon prekršaja na Fernandinhu.

"Bio je to festival ukrajinskog nogometa. Volio bih još više takvih stadiona i momčadi, više ovakvih utakmica. Šahtar je loše počeo, ali poslije je stvarao šanse i najvažnije nam je da smo pokazali da smo bolje pripremljeni od Dnipra. Pokazali smo svoj stil, karakter i naposljetku zaslužili i više od boda", rekao je hrvatski kapetan poslije utakmice.

Izvođač kaznenog udarca određen je dogovorom, otkrio je Srna: "Spreman sam na tu dužnost već nekoliko utakmica, a trener je rekao da ja odlučujem na terenu. Pitao sam Mhitarjana želi li on pucati, ali je odgovorio da ga ja izvedem. Naposljetku, sve je ispalo kako treba, a navijačima obećavam da ćemo u idućoj, domaćoj utakmici pokušati potvrditi naslov".

Srna je igrao cijelu utakmicu, Eduardo da Silva igrao je od početka do 55. minute, a u dresu Dnipra cijeli je susret odradio Ivan Strinić. Nikola Kalinić nije igrao.

Na tablici Šahtar vodi sa 70 bodova (uz samo jedan remi i jedan poraz u cijelom prvenstvu), drugi je Metalist s 55, treći Dynamo iz Kijeva ima 53, a Dnipro je četvrti s 49 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 19:24
    Srna je car i po meni najsrčaniji igrač Hrvatske reprezentacije.
    Obrisan korisnik
  • cameosis22.04.2013. u 16:26
    darijo zakon!
    cameosis