Tenis

Lučić-Baroni briljirala u Stuttgartu, protiv Vesnine izgubila samo četiri gema

Vedran Babić • utorak, 23.04.2013.
Lučić-Baroni briljirala u Stuttgartu, protiv Vesnine izgubila samo četiri gema
Foto: Jurica Rako

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nastavlja svoj pobjednički niz na jakom WTA turniru u Stuttgartu koji se održava u dvorani na zemljanoj podlozi. Nakon tri kola kvalifikacija, Mikica je slavila i u prvom kolu glavnog turnira. Deklasirala je Elenu Vesninu uz gubitak samo četiri gema...

Mirjana Lučić-Baroni ostvarila je svoju najveću pobjedu ove sezone. Sa 6:0, 6:4 nadigrala je 29. tenisačicu svijeta Elenu Vesninu i plasirala se u drugo kolo u kojemu će igrati protiv druge nositeljice Na Li.

Hrvatskoj tenisačici za pobjedu je bilo potrebno samo sat i 18 minuta igre. Prvi set osvojila je realiziravši tri od sedam break prilika i spasivši jedinu koju je Vesnina imala.

Drugi set bio je puno izjednačeniji i neizvjesniji. Lučić-Baroni povela je 5:2, potom kod 5:3 prokockala servis za meč, ali je kod 5:4 još jednom oduzela servis Ruskinji i to joj je donijelo pobjedu.

Osvojeni drugi set tim je veći podvig jer je ostvaren uz samo 45% prvog servisa. Ukupno je u meču Lučić-Baroni ubacila 52% prvog servisa, čija joj je iskorištenost bila na 72%. Na drugom servisu osvojila je 57%. Zabila je pet asova i napravila dvije dvostruke pogreške.

WTA Stuttgart, 1. kolo:
Lučić-Baroni (Hrvatska, Q) - Vesnina (Rusija) 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2013. u 18:49
    Bravo za Mirjanu-sretno dalje
    Obrisan korisnik