Tenis

Najbolji mladi tenisači i tenisačice u Varaždinu

Sportnet • četvrtak, 25.04.2013.
Najbolji mladi tenisači i tenisačice u Varaždinu

Teniski klub Varteks domaćin je Prvenstva Hrvatske u tenisu za juniore i juniorke do 16 godina. Turnir započinje u subotu, 27. travnja, kvalifikacijskim susretima, a završava u četvrtak, 02. svibnja.

Prvenstvo u Varaždinu okupit će najbolje juniore i juniorke Hrvatske, budući da je prema dosadašnjim prijavama, od prvih dvadeset rangiranih tenisača i tenisačica došlo do izostanka samo jednog igrača i igračice.

"Prvenstvo okuplja najjače igrače i igračice te potvrđuje kvalitetu ovog turnira na kojem su nekad nastupali Goran Ivanišević, Mirjana Lučić, Mario Ančić i mnogi drugi poznati hrvatski tenisači i tenisačice", istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare direktor TK Varteks Marijan Dugandžić.

Za turnir se prijavilo 50 tenisača i 56 tenisačica. Prvih dvadeset po rang listi osiguralo je direktan nastup u glavnom dijelu turnira. Četiri će dobiti pozivnice dok će još osam tenisača i tenisačica pravo nastupa u glavnom dijelu osigurati kroz kvalifikacije.

"Prijave za turnir pristigle su iz gotovo svih hrvatskih klubova od Dubrovnika do Osijeka. Što se tiče domaćih snaga, iz TK Varteks nastupit će osam tenisačica i sedam tenisača", naglasio je Dugandžić.

Prvi dan turnira, u subotu, na terene će izaći juniori u kvalifikacijama, dok će juniorke svoje kvalifikacijske susrete odigrati u nedjelju. Glavni turnir, i za juniore i juniorke, započinje u ponedjeljak prijavama u 08.00 sati, ždrijebom u 08.30 te svečanim otvorenjem Prvenstva u 09.00 sati.

Prvi dan glavnog turnira odigrat će se 1. kolo u muškoj i ženskoj konkurenciji te 1. i 2. kolo u konkurenciji parova. Ostale dane igrat će se po dva kola, a polufinale i finale rezervirano je za četvrtak, 02. svibnja.

Uz Hrvatski teniski savez, glavni organizator turnira je TK Varteks. Turnir se održava na ukupno sedam zemljanih terena Teniskog kluba Varteks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!