Nogomet

Grbeša: "Ako budemo igrali u skladu s našim mogućnostima, Martinovka će slaviti"

Ivan Dominik • četvrtak, 25.04.2013.
Grbeša: "Ako budemo igrali u skladu s našim mogućnostima, Martinovka će slaviti"
Foto: Vedran Tolić

Momčadi Alumnusa i Vrgorca GTP u petak se u 20 sati sastaju u Martinovki u sklopu posljednjeg, 22. kola "regularnog" tijeka 1. HMNL. Tu utakmicu, koju Sportnet donosi u ekskluzivnom izravnom prijenosu iz Martinovke preko live streama u suradnji s Alumnusom, Meteora produkcijom i Imperitom, kratko je najavio i jedan od najboljih igrača zagrebačke ekipe, Petrinjac Kristijan Grbeša...

Stiglo je i zadnje kolo prvog dijela 1. HMNL. U zagrebačkoj dvorani Martinovka ovoga će petka s početkom u 20 sati Alumnus dočekati drugoplasirani Vrgorac GTP, i to u ekskluzivnom izravnom prijenosu samo na Sportnetu, koji je realiziran pod generalnim pokroviteljstvom Imperita te u suradnji s Alumnusom i Meteora produkcijom. Igrači trenera Miće Martića nalaze se na petom mjestu na prvenstvenoj tablici, a nakon ove utakmice bit će jasno s kojim će klubom igrati u doigravanju.

U prvom dijelu sezone Vrgorčani su došli do minimalne pobjede pogotkom Alena Lalića u 29. minuti utakmice. Sada se svi u taboru Alumnusa nadaju da bi mogli uzvratiti u jednakoj mjeri, odnosno pobjedom. Igrač Kristijan Grbeša imao je zanimljiv period iza sebe, od čega treba izdvojiti uspjeh s hrvatskom reprezentacijom i osiguravanje dodatnih kvalifikacija za EP u Belgiji, a sada ga čeka i najvažniji dio hrvatskog prvenstva:

"Prvenstvena pauza nam je dobro došla. Iako termin završnice Kupa Hrvatske možda i nije bio idealan, nama je dobro došao i smatram da smo maksimalno pametno iskoristili pauzu. Odaziv i zalaganje na treninzima u ovom klubu nikad nije bio problem, tako da smo se kroz ova dva tjedna uspjeli dobro odmoriti i pripremiti za zadnje kolo i doigravanje. Prije nego se osvrnem nas Vrgorac, želio bih čestitati Kijevu na osvajanju prvog trofeja. Zaslužili su", započeo je Kristijan Grbeša i dodao:

"Mislim da smo tijekom cijele sezone pokazali da je Martinovka neosvojiva, tako da se istom nadam i u petak. U Vrgorcu smo igrali s dosta problema i bez dosta igrača, ali smo im ipak stvorili dosta problema, tako da vjerujem da ćemo i u petak biti pravi. U prijevodu, to znači da ćemo uzeti tri boda", govorio je ponajbolji pojedinac ekipe Alumnusa.

"Po mom mišljenju su najveće opasnosti Vrgorca moja dva velika prijatelja, Žarko Luketin i Denis Mijatović - koji mi je bio prvi cimer u reprezentaciji. Oni su po mom dojmu daleko najveće opasnosti Nebeskoplavih. Naravno, Žare nije opasnost po naš gol, ali ako bude u pravoj formi, može braniti protiv svake momčadi u svijetu, a Dena Mijatović je glavna napadačka igla Vrgorca i dosta toga ovisi o njemu."

Kristijan Grbeša, igrač Alumnusa.

Igrači Alumnusa imaju dovoljno veliku kvalitetu da se ne moraju u prilagođavati drugim klubovima. Ovo posebno znaju svi koji su gostovali u Martinovki. No, ekipu Vrgorca treba maksimalno respektirati i vjerujemo da će 40 minuta utakmice ponuditi odličan futsal. Očekuje se i vrlo velik odaziv publike.

"Na nama je da odigramo utakmicu u skladu s našim mogućnostima, a ako tako bude, Martinovka će slaviti. Mi imamo tijekom cijele sezone punu dvoranu, pa vjerujem da će se trend nastaviti. Mislim da smo svojim igrama to i zaslužili i pozivam sve da dođu i da zajedno zatvorimo prvi dio natjecanja pobjedom. Također vjerujem da je Alumnusu mjesto u finalu doigravanja. To sam rekao prvi dan kada sam došao u klub i kod toga još stojim. Ako budemo pravi možemo puno toga napraviti", smatra Grbeša.

U ovoj sezoni u doigravanje ulazi šest najbolje plasiranih klubova, a po ovom pitanju nema nikakvih nepoznanica. U borbu za naslov prvaka upustit će se Nacional, Vrgorac GTP, Kijevo-Knin, Murter, Alumnus i Novo Vrijeme-Apfel. Dva prvoplasirana kluba ulaze direktno u polufinale, dok će ostala četiri kluba u međusobnim utakmicama odlučivati o ulasku u polufinale, što je također komentirao napadač Alumnusa:

"Stvarno se ne zamaram time protiv koga bih htio igrati. Opet kažem, mislim da imamo vrhunsku momčad i nama treba biti svejedno protiv koga igramo. Bilo bi lijepo prvu utakmicu igrati u Martinovki, jer nam ona daje jednu sigurnost više u sebe. Meni je ovo prva sezona nakon operacije i svega onoga što se desilo u Uspinjači. Drago mi je što sam opet na parketu. Minutažom sam zadovoljan, iako je vidljivo da još nisam pravi. Nadam se da ću u doigravanju proraditi", nada se Kristijan Grbeša, koji je za kraj prokomentirao i borbu za opstanak u 1. HMNL posebno se osvrnuvši na svoje Petrinjce.

"Mislim da se Split spasio i da o ispadanju iz lige odlučuje direktan dvoboj između Petrinjčice i Novog Marofa Reflex. Naravno da se kao Petrinjac nadam ostanku svog kluba u ligi. Oni definitivno imaju kvalitetu, ali se moraju još malo posložiti. S obzirom da je u Petrinji uvijek puna dvorana i meni je osobno tamo užitak igrati, nadam se da će ostati u ligi. Vjerujem u Piksija, Jandrića, Beksa, Kaju, Kostu i ostale, predvođene naravno Tihomirom Novakom, najboljim igračem u ligi!", rekao je za kraj Grbeša.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!