Košarka

Vulić: "Pripremit ćemo se za Zagrebov šut, ne želimo da uvedu utakmicu u ritam koji im odgovara"

Ivor Krapac • četvrtak, 25.04.2013.
Vulić: "Pripremit ćemo se za Zagrebov šut, ne želimo da uvedu utakmicu u ritam koji im odgovara"
Foto: Ivana Karačić

Košarkaši Cedevite nastavit će brzopoteznu Ligu za prvaka subotnjim gradskim ogledom protiv Zagreba u devetom kolu. Momčad Jakše Vulića će u Dvorani II Doma sportova nastojati opravdati ulogu favorita, a Cedevitin trener nada se da će to uspjeti napraviti tako da se nitko u njegovom sastavu previše ne umori...

Tražeći povratak na uspješni put poslije poraza u Zadru, Cedevita će u subotu s početkom u 18 sati ugostiti Zagreb u devetom kolu Lige za prvaka. Momčad koju vodi Jakša Vulić nadat će se barem jednako uvjerljivoj pobjedi kao u drugom kolu u Trnskom, kada je bilo 91:72.

Kako bi se što bolje pripremio za Mrave, Cedevitin trener je u srijedu bio na tribinama Zagrebove dvorane i pratio pobjedu domaće momčadi nad Jollyjem, njihovu drugu uzastopnu u ovom natjecanju. Vulić je mogao vidjeti kako to izgleda kada se Zagrebu otvori šut, sa sjajnim tricaškim učinkom protiv gostiju iz Šibenika.

Predstavljanje Cedevitinih košarkaških školaraca

Cedevita će uoči početka subotnjeg ogleda sa Zagrebom predstaviti gledateljima u Domu sportova djecu koja pohađaju klupsku Školu košarke. Na parketu se očekuje nekoliko stotina Cedevitinih školaraca.

"Već četvrtu sezonu djelujemo u ovako koncipiranom sustavu, a svake godine odaberemo jednu utakmicu gdje se predstavimo publici", rekao je Željko Dugandžić, voditelj Škole košarke.

"Očekujemo da će se odazvati svi polaznici, a njih u ovom trenutku ima više od 700. Očekuje nas veselo druženje, prije svega najmlađih sa seniorima Cedevite. Također, uz njih i roditelje imat ćemo i pravo bodrenje i podršku s tribina", dodao je Dugandžić.

"Nema puno vremena za razmišljanje o porazu protiv Zadra, čeka nas Zagreb koji je u prošlom kolu relativno uvjerljivo pobijedio Jolly. Za tri poena su šutirali 19/30 i na taj detalj ćemo se obrambeno morati dobro pripremiti. Moramo u obrani imati kvalitetna rješenja kako Zagreb ne bi ponovio takav šuterski dan i utakmicu uveo u ritam koji njima odgovara", opisao je trener Cedevite, a prenijela je službena klupska web-stranica.

"Koristili su dosta zonu kao taktičko rješenje i taj dio svakako trebamo odraditi kako treba", dodao je Vulić o Mravima, prije nego se okrenuo svojoj momčadi.

"Mi uz kvalitetnu obranu moramo tražiti dobar napadački ritam, kvalitetni balans unutarnje i vanjske linije, spojiti elemente koji su nam u posljednja dva kola bili nešto slabiji", opisao je Cedevitin trener: "Probat ćemo preko visokih igrača dobiti što više poena jer držim da smo u tom segmentu u velikoj prednosti u odnosu na Zagreb, i u kvaliteti i u širini rostera."

"Uz dobar pristup, naša kvaliteta bi trebala doći do izražaja kako bismo došli do nove pobjede uz što manju potrošnju s obzirom na ritam odigravanja utakmica", zaključio je Jakša Vulić.

Poslije dvoboja sa Zagrebom, Cedevita će do kraja Lige za prvaka još dva puta biti domaćin, a obje utakmice odigrat će se izvan Zagreba. Klub je u četvrtak potvrdio da će u ogledu s Kvarnerom 2010 biti domaćin u Sisku, 4. svibnja u 19 sati, dok će domaći ogled s Jollyjem igrati u Otočcu, 11. svibnja s početkom u 20:30 sati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!