Rukomet

Šebetić: "Utakmica s Porečom igračima poput mene prava je prilika za dokazivanje"

Zvonka Keliš • subota, 27.04.2013.
Šebetić: "Utakmica s Porečom igračima poput mene prava je prilika za dokazivanje"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba upisali su novu, drugu pobjedu u domaćem prvenstvu čime su samo potvrdili kako u Hrvatskoj nemaju pravog konkurenta za naslov. Odličan je na parketu u Novskoj bio mladi Luka Šebetić koji je dobivenu priliku iskoristio kako bi se dokazao svima te utišao poneke kritike. Lovro Šprem je, pak, također odigrao vrlo dobro te još bolju igru Zagreba u utakmicama koje dolaze.

Momčad Croatia osiguranja Zagreb u petak je predvečer u Novskoj nastavila svoj pobjednički niz u doigravanju za prvaka Hrvatske. Nakon slavlja nad Nexeom protekloga tjedna vrijeme je bilo da Zagrebaši snage odmjere s novim protivnikom te je red stoga stigao na rukometaše Poreča koji su se kući vratili s nadasve uvjerljivim porazom. Do svoje druge prvenstvene pobjede hrvatski je prvak stigao predvođen kapetanom Zlatkom Horvatom te mladim Lukom Šebetićem.

Upravo je mladi Zagrebov desni vanjski nakon novog slavlja svoje momčadi kazao: "Lomili smo utakmica u dva navrata, u jednom dijelu prvoga poluvremena te potom sredinom drugoga. Bila je lijepa atmosfera ovdje u Novskoj, ljudi su nas lijepo ispratili, a mi smo im uzvratili pobjedom s devet pogodaka razlike."

"Mislim da je moja igra bila u redu, no uvijek može bolje. Za moje su golove zaslužne kako dobro odigrana obrana i kontre tako i lopte na postavljeni napad koje su dolazile do krila. Smatram da trebamo kao momčad nastaviti igrati ovako dalje te da će u sljedećim utakmicama biti sve još i bolje", kazao je Šprem.

"Poreč se dobro borio te je odigrao dobru 3-2-1 obranu. Ovo je određenim igračima kao meni bila prilika za dokazivanje, vidi se da nam trebaju ovakve utakmice i ne sumnjam da ćemo u nastavku prvenstva nastaviti pobjeđivati i s po deset golova razlike", nadodao je mladi Šebetić.

Nakon dugog oporavka od ozljede Šeba je na parketu konačno pokazao sav svoj potencijal, no i dalje vidi mnogo prostora za napredak u svojoj igri: "Danas sam htio dati sve od sebe, dao sam i prošli puta naravno, ali sam posebice danas svojom igrom htio utišati neke kritike. Imao sam, međutim, nekih loših poteza, ali sam uspio zabiti određen broj golova te sam odigrao dobro i u obrani i u napadu. Donekle sam stoga zadovoljan, no mislim da mogu bolje."

Vrlo dobar na krilu bio je ovoga petka i mladi Lovro Šprem koji je netom nakon druge Zagrebove pobjede u borbi za naslov prvaka Hrvatske kazao: "Iza nas je rutinski odrađena utakmica. Počeli smo malo u grču, malo smo hladni ušli u utakmicu, no nakon poluvremena smo se pojačali i ušli u prednost."

"Bilo je sitnih nedostataka u igri koje ćemo kroz ove utakmice Premijer lige ispraviti. Glavno je sada da je pobjeda tu, da smo bili uvjerljivi te da u nijednom trenutku nije naša pobjeda nije bila upitna", zaključio je mlađi brat Šprem.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!