Ostali sportovi

Tomislav Marijanović došao do srebra na Europskom prvenstvu u judu

Ivor Krapac • subota, 27.04.2013.
Tomislav Marijanović došao do srebra na Europskom prvenstvu u judu
Foto: EPA

Na Europskom prvenstvu u judu koje je u četvrtak započelo u Budimpešti, hrvatski predstavnik Tomislav Marijanović u petak se pobrinuo za vrijedan rezultat u kategoriji do 81 kilograma. Marijanović će se iz glavnog grada Mađarske vratiti sa srebrnim odličjem...

Drugi od tri dana Europskog prvenstva u judu, koje se održava u Budimpešti, bio je sretan hrvatskom reprezentativcu Tomislavu Marijanoviću. Nastupajući u kategoriji do 81 kilograma, 31-godišnji Marijanović u petak je osvojio srebrno odličje, s pet pobjeda i jednim porazom na tom putu.

U proboju do finala, hrvatski predstavnik bio je jači od Rumunja Adriana Nicolaea Merge, Armenca Mhera Karapetjana, Rusa Murata Habačirova, Gruzijca Levana Ciklaurija i Rusa Ivana Vorobeva. Poslije polufinalne pobjede protiv Vorobeva, Marijanovića je još čekao finalni ogled s Gruzijcem Avtandilom Črikišvilijem, a ta borba nije imala sretan kraj za hrvatskog reprezentativca.

Pobjedom u finalu, Črikišvili je došao do zlata, a Marijanović je završio natjecanje sa srebrom.

Među ostalim hrvatskim adutima koji su bili u akciji u petak, priliku za odličje imala je Barbara Matić. U kategoriji do 70 kilograma, Matić je s dvije pobjede i jednim porazom došla do borbe za broncu, u kojoj ju je nadjačala njemačka predstavnica Laura Vargas-Koch. Hrvatska judašica završila je na petom mjestu u svojoj kategoriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 22:55
    Bravo majstore!:)
    Obrisan korisnik
  • renimus27.04.2013. u 17:40
    svaka cast tomo! izniman respekt za sve sportase koji se natjecu u "nepopularnim" sportovima i uz to nam jos donose medalje!
    renimus
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 16:28
    Svaka čast,ovo je pravi primjer sportaša,koji i sa 32 godine niže uspjehe,i nakon toga u izjavama ostaje čvrsto na zemlji,a ne ovi nogometašići sa 19 godina se prodaju u za 10 miliona eura i odma misle da se svit vrti oko njih.
    Obrisan korisnik