Tenis

Donna Vekić nadigrala nekadašnju 31. igračicu svijeta i ušla u finale Istanbula

Branimir Korać • subota, 27.04.2013.
Donna Vekić nadigrala nekadašnju 31. igračicu svijeta i ušla u finale Istanbula
Foto: FaH

Prve nositeljica ITF turnira u Istanbulu, Donna Vekić, opravdala je najbolji ranking među igračicama koje su doputovale u Tursku i plasirala se u finale. U polufinalu je nadigrala Ruskinju Veru Duševinu u tri seta.

Donna Vekić je u polufinalu Istanbula bila na najtežim iskušenjima u Turskoj. Doduše, protivnica je bila najuglednija dosad, igrala je protiv Vere Duševine, međutim na kraju je ipak izborila pobjedu.

Duševina je poznato tenisko ime, nekada je bila 31. igračica svijeta i iako danas nije u tako dobroj formi u singlu, i dalje igra vrlo dobro u konkurenciji parova.

U Istanbulu je naišla na bolju, Donna Vekić je uspjela prebroditi nervozu i probleme u meču s kojima se suočavala i na kraju je izborila prolaz u finale.

Nakon što je svaka igračica uzela po jedan set sa 6:4, otišlo se u treći set gdje je Ruskinja odmah stigla do breaka i povela 2:0. Ipak, Vekić je smogla snage odmah uzvratiti i potpuno se vratiti u meč.

Ključni gem bio je onaj kod 4:3 kada je Ruskinja izgubila servis, na servisu Vekić za meč Duševina je došla do 15:40, ali tu je stala, nije uzela nijedan poen do kraja meča i Donna je otišla u finale.

Ostaje žal zbog poraza Ane Vrljić jer bi tako imali hrvatsko finale, ali Vekić će imati priliku osvetiti iskusniju Splićanku u nedjeljnom finalu kada će igrati protiv ovogodišnje polufinalistice juniorskog Australian Opena Elizavete Kuličkove.

Vekić i Kuličkova su se dosad triput sastale na juniorskim turnirima, a Donna je odnijela dvije glatke pobjede dok je u posljednjem meču Kuličkova slavila s tijesnih 5:7, 7:6, 7:5.

ITF Istanbul, polufinale:
Donna Vekić (Hrvatska, 1) - Vera Duševina (Rusija) 6:4, 4:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido28.04.2013. u 03:07
    Osvoji ovo Dona! Sretno u finalu!
    nido
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 22:12
    Ti bi osvojio turnir...ne znaš kako izgleda reket za tenis,a osvajao bi turnire
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 20:08
    bravo Dona svaka čast
    Obrisan korisnik
  • teniosac27.04.2013. u 20:04
    za dvije godine Donna i Ana Konjuh će igrati u završnicama velikih turnira..
    teniosac
  • Obrisan korisnik27.04.2013. u 19:03
    Bravo Donna!!
    Obrisan korisnik